Q8, Shell, Total, Den Haag

BOVAG-bijeenkomst voor geschrokken Q8-ondernemers

BOVAG tankstations gaat speciaal voor ondernemers onder de Q8-vlag een informatiebijeenkomst organiseren. Bij de ondernemers is onrust ontstaan over de plannen van moedermaatschappij Q8 om Q8-tankstations op termijn om te kleuren naar Tango. de bijeenkomst is op maandag 25 maart van 14:00 – 16:30 uur in het hoofdkantoor in Bunnik.

TankPro schreef een maand geleden over de plannen van Q8 om in versneld tempo Q8 -tankstations te gaan omkleuren tot Tango’s.

Franchise

Martijn Hazebroek van Q8 Nederland bevestigde de plannen om Tango nog beter in de markt te zetten. “Daar zijn we ook al geruime tijd mee bezig. Nieuw is misschien dat we een tempoversnelling maken en dat we ook snelweglocaties hierin niet uitsluiten.”

Hoeveel bemande locaties van Q8 nu als onbemande Tango-locatie verder zullen gaan, is nog onduidelijk. De verwachting is dat Q8 de shops van de tankstations aan de snelweg zal gaan verhuren of als franchise-constructie aanbiedt. Slecht lopende shops aan regionale wegen of in stad en dorp zullen naar alle waarschijnlijkheid worden omgevormd tot een onbemand Tango-station.

Geschrokken

Betrokken Q8 ondernemers zijn behoorlijk geschrokken van deze berichtgeving. BOVAG tankstations gaat de Q8-ondernmers nu helpen met een info-avond omtrent deze kwestie.

Jan Bessembinders van BOVAG Tankstations: “De afgelopen tijd krijgen we veel vragen binnen over oliemaatschappij Q8, die leden benadert met aanbiedingen om naar Tango om te kleuren. Van Q8 hebben we inmiddels begrepen dat het niet de strategie is om alle Q8’s in Nederland om te kleuren naar Tango, maar dat de maatschappij per locatie kijkt naar de beste oplossing”.

“Krijg je zo’n aanbod van Q8 dan moet je je huiswerk op orde hebben. En dat betekent ook dat je zelf een beeld moet hebben over de toekomst van je onderneming. Daarom organiseren we een bijeenkomst bij BOVAG. Aanmelden kan tot 20 maart via tankstations@bovag.nl.’

Juridische dienst

Tijdens de bijeenkomst is hofleverancier Lulof Dalhuisen aanwezig voor een korte presentatie en voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast zal ook Leonie van den Akker van BOVAG Juridische Diensten aanwezig zijn. ‘Van belang is dat de Q8-ondernemer goed geïnformeerd wordt over de mogelijkheden en rechten”, besluit Bessembinders.

Lees ook: Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.