Abri Shell

Meerderheid pomphouders ziet verhuur voorterrein wel zitten

Een meerderheid van de pomphouders zou het voorterrein van het tankstation best willen verhuren. Dat blijkt uit de poll op TankPro.nl. Op de vraag of het verhuren van het voorterrein een serieuze optie is, heeft 57% positief geantwoord. 32% van de pomphouders ziet niets in zo’n constructie en 11% heeft er geen mening over. 

BETA-voorzitter Petra van Stijn gooide in januari een balletje op als het gaat om de toekomst van de pomphouder. Ze riep haar leden op om creatief met het vak om te springen, zeker in tijden van dalende inkomsten.

Gereduceerde marges

Omdat de marges op de brandstof zijn gereduceerd tot 2 of 3 cent per liter, verwacht de BETA dat veel pomphouders zullen kiezen om het voorterrein te verhuren aan een externe partij. Zo wordt de focus verlegd naar de shop waar meer inkomsten uit zijn te halen.

Het assortiment in de shop zal eveneens gaan veranderen. Specifieke supermarkten-artikelen zullen meer en meer uit de shop verdwijnen omdat de opgerekte openingstijden van supermarkten dit assortiment niet meer interessant maakt.

Gastheerschap

Van Stijn: “Ondernemers zullen anders naar hun shop moeten gaan kijken. We moeten van brandstofverkoper naar gastheerschap. Welke behoefte kan er lokaal vervuld worden? Broodjes service voor bedrijven, afhaalpunt internet bestellingen, koffiecorners, autowassen? Hoe kunnen we aan de verwachting voldoen van de huidige veeleisende consument?”

Een kleine meerderheid van de pomphouders blijkt het nu met haar eens te zijn. Aan de poll hebben 94 lezers deelgenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.