Tango opent 150e tankstation in onbemande groeimarkt

Prijsvechter Tango heeft onlangs haar 150e tankstation geopend in Someren. Daarmee heeft Tango het op een na grootste (na TinQ) onbemande tankstationnetwerk in Nederland. Q8, moedermaatschappij van Tango, ziet nog verdere groeimogelijkheden voor Tango. 

De officiële opening van het mijlpaal-station moet nog gaan plaatsvinden maar de automobilist kan alvast gebruik maken van de extra kortingen die Tango op de adviesprijs biedt. Sales Coördinator Edwin van Walsum: “Wij willen de opening van ons 150e tankstation in Someren natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We organiseren binnenkort de officiële viering. Het enige wat ik momenteel hierover kan vertellen is dat het een feest wordt.”

Groeimarkt

Het aantal onbemande tankstations in Nederland blijft maar groeien. Van de 4200 tankstations zijn er inmiddels 1400 onbemand.Tango betrad in 2000 de markt met haar onbemande formule. In de eerste jaren namen de onbemande tankstations nog maar 5 procent van de markt in beslag.

Inmiddels is dat aandeel gegroeid tot 30 procent. Volgens Erik de Vries van de NOVE, zal het marktaandeel van de onbemande pomp alleen nog maar groeien terwijl het aantal bemande tankstations verder zal slinken. “Ik verwacht dat binnen vijf jaar de onbemande pompen een marktaandeel van tussen de 40 en 50 procent zullen gaan innemen. Aan de andere kant zullen kleine bemande tankstations het door prijsconcurrentie en zuiniger auto’s niet langer gaan redden.”

Q8

Ook Q8 heeft vol gekozen voor Tango en sluit op termijn niet uit dat het dochtermerk zich ook aan de snelweg zal laten zien. In dat geval wordt de shopformule in stand gehouden en in een lease- of verhuurconstructie geplaatst.

Lees ook: Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg

Lees ook: Tango, het brutaalste jongetje van de klas

Tango Someren


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tango opent 150e tankstation in onbemande groeimarkt | TankPro.nl

Tango opent 150e tankstation in onbemande groeimarkt

Prijsvechter Tango heeft onlangs haar 150e tankstation geopend in Someren. Daarmee heeft Tango het op een na grootste (na TinQ) onbemande tankstationnetwerk in Nederland. Q8, moedermaatschappij van Tango, ziet nog verdere groeimogelijkheden voor Tango. 

De officiële opening van het mijlpaal-station moet nog gaan plaatsvinden maar de automobilist kan alvast gebruik maken van de extra kortingen die Tango op de adviesprijs biedt. Sales Coördinator Edwin van Walsum: “Wij willen de opening van ons 150e tankstation in Someren natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We organiseren binnenkort de officiële viering. Het enige wat ik momenteel hierover kan vertellen is dat het een feest wordt.”

Groeimarkt

Het aantal onbemande tankstations in Nederland blijft maar groeien. Van de 4200 tankstations zijn er inmiddels 1400 onbemand.Tango betrad in 2000 de markt met haar onbemande formule. In de eerste jaren namen de onbemande tankstations nog maar 5 procent van de markt in beslag.

Inmiddels is dat aandeel gegroeid tot 30 procent. Volgens Erik de Vries van de NOVE, zal het marktaandeel van de onbemande pomp alleen nog maar groeien terwijl het aantal bemande tankstations verder zal slinken. “Ik verwacht dat binnen vijf jaar de onbemande pompen een marktaandeel van tussen de 40 en 50 procent zullen gaan innemen. Aan de andere kant zullen kleine bemande tankstations het door prijsconcurrentie en zuiniger auto’s niet langer gaan redden.”

Q8

Ook Q8 heeft vol gekozen voor Tango en sluit op termijn niet uit dat het dochtermerk zich ook aan de snelweg zal laten zien. In dat geval wordt de shopformule in stand gehouden en in een lease- of verhuurconstructie geplaatst.

Lees ook: Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg

Lees ook: Tango, het brutaalste jongetje van de klas

Tango Someren


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.