shell tankstation

‘Airmiles-programma Shell jaagt pomphouder op kosten’

Een aantal Shell-pomphouders is geschrokken van de hoge kosten die het Shell Bonus Miles programma hen oplevert. Uit eerste signalen die BOVAG bereikten blijkt dat sommige pomphouders in een half jaar tijd duizenden euro’s extra kwijt zijn.

De Shell-actie waarbij klanten extra airmiles krijgen bij hun tankbeurt is weliswaar vorig jaar al gestart, maar de kosten worden nu pas duidelijk na een eerste afrekening over twee kwartalen tegelijk.

In kaart brengen

BOVAG gaat in kaart brengen hoeveel ondernemers zich gedupeerd voelen door het Bonus Miles programma van Shell en hoe groot hun financiële belasting is.  “Als er een probleem is, moet je er een oplossing voor bedenken, maar dan moet je wel eerst weten hoe groot het probleem is”, zegt Jan Bessembinders, manager BOVAG Tankstations.

De eerste pomphouders die bij de brancheorganisatie aanklopten lieten weten dat ze soms wel 3.800 euro moesten betalen. Het gaat om extra kosten bovenop de kosten die de pomphouders kwijt zijn aan het reguliere airmilesprogramma, dat maandelijks verrekend wordt. De kosten van de Bonus Miles actie worden gedeeld door Shell en de pomphouders. Beide partijen betalen de helft.

Gesprek Shell

Blijkt inderdaad dat veel pomphouders last hebben van het Bonus Miles programma, dan gaat BOVAG het probleem bespreken met Shell. Bessembinders wil nog niet vooruitlopen op de inzet van dat gesprek.

Volgens Shell is de actie niet alleen lucratief voor het eigen bedrijf, maar ook voor de pomphouders. “Het Shell Bonus Miles programma heeft de doelstelling om vaste klanten beter te belonen. Dit kan oplopen tot 2 Air Miles per liter voor Fuelsave.De resultaten laten zien dat we het loyalty volume beter vasthouden en zelfs beste klanten gemiddeld meer laten tanken. Hier zijn Shell en exploitanten echt heel blij mee, zeker gezien de zware economische marktomstandigheden”, laat woordvoerder Wim van de Wiel van Shell weten.

Vaste klanten

Het Bonus Miles Programma is gericht op vaste klanten. Hoe meer ze tanken bij een Shell-pomp hoe groter hun voordeel in de vorm van extra airmiles. Deze Bonus Miles worden achteraf bijgeschreven per kwartaal. Ze worden toegekend op basis van het totaal getankte volume per kwartaal.

 

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Airmiles-programma Shell jaagt pomphouder op kosten’ | TankPro.nl
shell tankstation

‘Airmiles-programma Shell jaagt pomphouder op kosten’

Een aantal Shell-pomphouders is geschrokken van de hoge kosten die het Shell Bonus Miles programma hen oplevert. Uit eerste signalen die BOVAG bereikten blijkt dat sommige pomphouders in een half jaar tijd duizenden euro’s extra kwijt zijn.

De Shell-actie waarbij klanten extra airmiles krijgen bij hun tankbeurt is weliswaar vorig jaar al gestart, maar de kosten worden nu pas duidelijk na een eerste afrekening over twee kwartalen tegelijk.

In kaart brengen

BOVAG gaat in kaart brengen hoeveel ondernemers zich gedupeerd voelen door het Bonus Miles programma van Shell en hoe groot hun financiële belasting is.  “Als er een probleem is, moet je er een oplossing voor bedenken, maar dan moet je wel eerst weten hoe groot het probleem is”, zegt Jan Bessembinders, manager BOVAG Tankstations.

De eerste pomphouders die bij de brancheorganisatie aanklopten lieten weten dat ze soms wel 3.800 euro moesten betalen. Het gaat om extra kosten bovenop de kosten die de pomphouders kwijt zijn aan het reguliere airmilesprogramma, dat maandelijks verrekend wordt. De kosten van de Bonus Miles actie worden gedeeld door Shell en de pomphouders. Beide partijen betalen de helft.

Gesprek Shell

Blijkt inderdaad dat veel pomphouders last hebben van het Bonus Miles programma, dan gaat BOVAG het probleem bespreken met Shell. Bessembinders wil nog niet vooruitlopen op de inzet van dat gesprek.

Volgens Shell is de actie niet alleen lucratief voor het eigen bedrijf, maar ook voor de pomphouders. “Het Shell Bonus Miles programma heeft de doelstelling om vaste klanten beter te belonen. Dit kan oplopen tot 2 Air Miles per liter voor Fuelsave.De resultaten laten zien dat we het loyalty volume beter vasthouden en zelfs beste klanten gemiddeld meer laten tanken. Hier zijn Shell en exploitanten echt heel blij mee, zeker gezien de zware economische marktomstandigheden”, laat woordvoerder Wim van de Wiel van Shell weten.

Vaste klanten

Het Bonus Miles Programma is gericht op vaste klanten. Hoe meer ze tanken bij een Shell-pomp hoe groter hun voordeel in de vorm van extra airmiles. Deze Bonus Miles worden achteraf bijgeschreven per kwartaal. Ze worden toegekend op basis van het totaal getankte volume per kwartaal.

 

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.