rechtbank

Tankstation krijgt 106.000 euro extra schadevergoeding

rechtbank

Tankstation Mastebroek in Hardenberg krijgt 106.000 euro extra schadevergoeding van de provincie Overijssel vanwege een slechtere bereikbaarheid na een wegreconstructie. De aanvankelijk door de provincie vastgestelde schadevergoeding van 245.000 euro was te laag. Dat heeft de Raad van State bepaald.

De N34 werd in een tunnelbak gelegd, waardoor de automobilisten tussen Ommen en Coevorden het tankstation nauwelijks meer zien en alleen door om te rijden kunnen bereiken. Op de N343 is een rijbaanscheiding aangebracht waardoor verkeer vanuit de richting Slagharen niet meer kan afslaan ter hoogte van Mastebroeks Shellstation. De pomphouder had liever een rotonde gezien.

Inkomensschade

Afgelopen mei droeg de Raad van State het provinciebestuur in een tussenuitspraak op om opnieuw naar de inkomens- en de vermogenschade te kijken. Na een uitgebreide herberekening van de inkomens- en vermogensschade vond de commissie dat het schadebedrag van 245.000 naar 346.000 moest worden verhoogd.

Afgelopen augustus verhoogde de provincie daarom het schadebedrag met een ton. De Raad van State kan daar mee instemmen. Mastebroek eiste evenwel 2,8 miljoen euro van de provincie, maar zal nu met 346.000 euro plus de 6.000 euro kostenvergoeding genoegen moeten nemen, meldt de Stentor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.