benzineprijs, benzinepomp, tankstation

Nieuwe motie ‘light’ over publicatieplicht brandstofprijzen

De fracties van PvdA en PVV zullen een dezer dagen een nieuwe motie indienen over de wettelijke verplichting tot het publiceren van brandstofprijzen. Deze nieuwe motie is een ‘light’-versie van de motie die afgelopen woensdag in de Tweede Kamer in stemming zou worden gebracht, maar weer werd ingetrokken. PvdA en PVV willen alsnog dat de invoering er op 1 januari 2014 komt, maar met minder administratieve lasten voor de pomphouders.

Volgens PvdA en PVV is een wettelijke verplichting tot het publiceren van brandstofprijzen in een soort nationale database, goed voor de automobilist die hiermee direct aan vergelijkend warenonderzoek kan doen. De beide politieke partijen zeggen dat er een grote behoefte onder automobilisten is aan een dergelijke database.

Smartphone

Belangenverenigingen BETA en BOVAG bestrijden deze zienswijze ten zeerste en vrezen dat pomphouders met extra administratieve taken komen te zitten. Bovendien zijn er al voldoende mogelijkheden voor de automobilist om benzineprijzen te vergelijken op internet en via applicaties op de smartphone.

Van tafel

Beide organisaties hebben flink achter de schermen gelobbyd om het voorstel van tafel te krijgen. “We doen er alles aan om dit onzinnige voorstel niet door te laten gaan”, zegt Martijn van der Kolk van de BETA. ” Hier is niemand bij gebaat. De pomphouder niet, de regering niet maar ook de automobilist zal er niet beter van worden.”

Wanneer de ‘light’ motie precies wordt ingediend is nog onduidelijk maar de verwcahtimng is dat dat binnen een week zal gebeuren

Lees ook: Oproep aan Tweede Kamer om tegen prijsverplichting te stemmen

 

 

 

 

 

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe motie ‘light’ over publicatieplicht brandstofprijzen | TankPro.nl
benzineprijs, benzinepomp, tankstation

Nieuwe motie ‘light’ over publicatieplicht brandstofprijzen

De fracties van PvdA en PVV zullen een dezer dagen een nieuwe motie indienen over de wettelijke verplichting tot het publiceren van brandstofprijzen. Deze nieuwe motie is een ‘light’-versie van de motie die afgelopen woensdag in de Tweede Kamer in stemming zou worden gebracht, maar weer werd ingetrokken. PvdA en PVV willen alsnog dat de invoering er op 1 januari 2014 komt, maar met minder administratieve lasten voor de pomphouders.

Volgens PvdA en PVV is een wettelijke verplichting tot het publiceren van brandstofprijzen in een soort nationale database, goed voor de automobilist die hiermee direct aan vergelijkend warenonderzoek kan doen. De beide politieke partijen zeggen dat er een grote behoefte onder automobilisten is aan een dergelijke database.

Smartphone

Belangenverenigingen BETA en BOVAG bestrijden deze zienswijze ten zeerste en vrezen dat pomphouders met extra administratieve taken komen te zitten. Bovendien zijn er al voldoende mogelijkheden voor de automobilist om benzineprijzen te vergelijken op internet en via applicaties op de smartphone.

Van tafel

Beide organisaties hebben flink achter de schermen gelobbyd om het voorstel van tafel te krijgen. “We doen er alles aan om dit onzinnige voorstel niet door te laten gaan”, zegt Martijn van der Kolk van de BETA. ” Hier is niemand bij gebaat. De pomphouder niet, de regering niet maar ook de automobilist zal er niet beter van worden.”

Wanneer de ‘light’ motie precies wordt ingediend is nog onduidelijk maar de verwcahtimng is dat dat binnen een week zal gebeuren

Lees ook: Oproep aan Tweede Kamer om tegen prijsverplichting te stemmen

 

 

 

 

 

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.