Tholen tankstation Shell

Nieuw Shell-tankstation Tholen mooi en omstreden

Tholen tankstation Shell

Het is het mooiste maar ook het meest omstreden tankstation op het eiland Tholen. Dat van de familie Bal aan het Stenen Kruis. Althans, de 7 andere pomphouders op Tholen hebben toch met enige jaloezie moeten toezien hoe het ultramoderne tankstation op een wel zeer strategisch plek is verrezen. Volgens Marco Bal (42) heeft dat niet direct geleid tot wrijvingen op het eiland waar iedereen elkaar kent. “Ik weet wel dat toen wij hier net opengingen een collega-pomphouder ineens met 9 cent de benzineprijs naar beneden gooide. Maar dat is zijn goed recht.” 

Een dikke maand is het Shell-tankstation De Deehoeve aan Het Stenen Kruis nu open. En eerlijk is eerlijk, het mag er zijn. Landelijk gelegen tegen aan het einde van een T-splitsing waar zowat alle verkeer dat op Tholen moet zijn, langskomt.

Molshoop

Voorwaarde om in dit landelijk gebied een tankstation te mogen exploiteren was wel dat het in het landschap zou passen. “Dat was een van de richtlijnen toen wij deze plek van de gemeente kregen aangewezen”, zegt mede-eigenaar Marco Bal. “Er werd eerst gedacht aan een soort gigantisch molshoop, maar wij wilden onze eigen gedachten over de constructie ook eens laten gaan. ”

En zo geschiedde. De familie Bal wist de gemeente ervan te overtuigen dat een panoramisch tankstation ook recht zou doen aan de omgeving. En dus heb je nu vanuit alle ‘hoeken’ vanuit de ovale pompshop zicht op het prachtige buitengebied. “We zijn best trots op dit ontwerp en de klanten weten het ook zeer te waarderen.”

Panoramisch

Trots mag de familie Bal ook wel zijn op dit nieuwe tankstation. Niet alleen vanwege zijn panoramische vormen. Ook de shop is helemaal up-to-date, met lounge-hoek, wifi, koffiecorner en bakery. De nieuwe carwash kent eveneens een noviteit. In het midden van de roll-over is een toegangsdeur die leidt naar de shop. De klant kan dus rustig binnen een ‘bakkie’ doen terwijl hij binnen met één oog zijn auto in gaten kan houden.

Voorafgaand aan de bouw van het tankstation is er nogal wat ophef geweest op het eiland. Andere pomphouders vrezen inkomstenderving nu de familie Bal ineens met hun tankstation op de beste plek van het eiland zit. Bovendien komt er op de oude plek van het Shell tankstation nabij de haven van Tholen een gloednieuwe onbemande Tamoil.

Recht in de ogen

Maar volgens Marco Bal zal het allemaal niet zo’n vaart lopen. “Ach, er zijn wel wat opmerkingen her en der geweest maar ik kan iedereen op het eiland recht in de ogen kijken. Tenslotte wilden wij niet weg op onze oude plek. Dat was een eis van de gemeente.”

Bal ziet de mogelijkheden van de nieuwe locatie ook wel in. “Tja, er komt hier veel verkeer langs. en de zomer zouden we veel toeristen kunnen aantrekken. Daarop gaan we ook inspelen wat de shop betreft. De Deehoeve wordt een echt servicestation. Dat is de bedoeling.”

Lees ook: Heibel in Tholen om toewijzing tankstation

Shell Tankstation Tholen shopKees Bal, Anja van Weijnen , Marco Bal

Fred Kramer

Auteur: Redactie

2 reacties op “Nieuw Shell-tankstation Tholen mooi en omstreden”

Yvette Backhuys|24.01.13|11:54

Nieuw station “mooi en panoramische vormen enz”…is het dan wellicht een idee om een foto te plaatsen van het station ipv het personeel in de shop??

Niels Bioch|03.06.13|19:18

maar niet om het eve maar ik vind hem aan de prijzige kant
vedder een hele mooie pomp
goede service en aardige mensen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.