Autopromotec, beurs, Bologna

25ste editie Autopromotec ook in teken van tankstations

Autopromotec, de grootste gespecialiseerde beurs voor de automotive markt, gaat in de 25ste editie voor het eerst extra aandacht generen voor tankstations. Onder de noemer ‘Filling Station Equipment’ is een speciale tentoonstellingsruimte gereserveerd voor betrokkenen binnen de tankstationbranche. Autopromotec wordt gehouden van 22 tot en met 26 mei in het beurscentrum van Bologna in Italië.

Autopromotec is een tweejaarlijks beursevenement op het gebied van de automotive markt en de grootste in zijn soort. De editie 2011 trok meer dan 100.000 bezoekers en telde 1473 exposanten uit alle uithoeken van de wereld.

Onuitputtelijk

Dit jaar heeft de organisatie gekozen om de tankstation-markt een speciale plek te geven. Reden hiervoor is volgens de organisatie de zeer snelle ontwikkeling van tankstations als conservatieve plek om te tanken, naar een full-servicestation met welhaast onuitputtelijke mogelijkheden voor de consument.

Niet alleen zullen vertegenwoordigers van tankstation-apparatuur, technologieën en producten aanwezig zijn. Ook retailers, (non)-foodconcepten, dienstverlening en software zullen aan bod komen. Oliemaatschappijen zullen hun visie geven op de toekomst van het tankstation.

Groeimarkten

In het bijzonder wordt aandacht geschonken aan (alternatieve) brandstoffen (CNG,LNG,Biogas) en andere mogelijkheden tot vervoer (waterstof, elektriciteit). Naast de tentoonstellingsruimte is er ook gelegenheid tot het bezoeken van presentaties, forums en zijn er ronde tafelgesprekken.

Verwacht wordt dat het bezoekersrecord ook dit jaar zal worden gebroken. Ook het aantal exposanten zal flink stijgen, niet in de laatste plaats omdat  Autopromotec het afgelopen jaar flink heeft geïnvesteerd in groeimarkten als China, Brazilië en Turkije.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.