total, hoofdkantoor, parijs

Nieuw hoofdkantoor voor Total in Den Haag

total, hoofdkantoor, parijs

Het Nederlandse hoofdkantoor van het oliemaatschappij Total gaat van Voorburg naar Den Haag. Het Franse concern heeft een contract van twaalf jaar getekend.

Total huurt ruim 3600 vierkante meter kantoorruimte aan de Bezuidenhoutseweg 273 en vertrekt naar verwachting in oktober uit het gebouw Damsigt in Voorburg om naar Den Haag te verhuizen.

Veel oliemaatschappijen

Wethouder Henk Kool is blij met de komst van Total: “Dit toont opnieuw aan dat Den Haag een aantrekkelijke stad is voor internationale hoofdkantoren. En daar profiteert iedereen van, want het levert extra werkgelegenheid op.

Den Haag heeft al veel olie- en gasbedrijven binnen haar grenzen. Shell is in Den Haag gevestigd naast het hoofdkantoor van de Saudische oliemaatschappij Aramco en het Europese hoofdkantoor van Kuwait Petroleum, één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Er zijn verder nog zo’n 750 Haagse ingenieurs- en adviesbureaus actief in de sector.

Total

Total is qua grootte de vijfde internationale olie- en gasproducent met een productie van 2,35 miljoen vaten olie-equivalent per dag, en heeft bewezen reserves van 11,4 miljard vaten olie-equivalent. De portefeuille van voorraden is gelijkmatig verdeeld over de grote oliegebieden in de wereld.

Met werkzaamheden in meer dan 130 landen, begeeft Total zich op alle gebieden van de olie-industrie, waaronder ‘upstream operations’ (de zoektocht naar voorraden olie en gas, de ontwikkeling daarvan en de productie, LNG) en ‘downstream operations’ (raffinage, marketing en de handel en vervoer van ruwe olie(producten).

Met wereldwijd bijna 15.000 tankstations is Total de nummer 1 in West-Europa wat betreft raffinage en verkoop en in Afrika de grootste op het gebied van verkoop. In Nederland telt Total iets meer dan 400 tankstations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.