Wilmar Ippel BP Eemnes

Stationsmanager BP moet na 34 jaar vertrekken

Hij zag het al een jaar of twee aankomen maar nu het daadwerkelijk zover is, is het toch even slikken. Stationsmanager Wilmar Ippel (55) van het BP-tankstation in Eemnes is over een paar dagen werkloos. Op 7 januari gaat het tankstation waar hij 34 jaar zijn ziel en zaligheid in legde, definitief verder als onbemand.

Wilmar Ippel begon destijds als autowasser bij het tankstation en wist al snel de waarde van service in te schatten. Doordat het BP-tankstation bij het hotel De Witte Bergen is gesitueerd kwam het niet zelden voor dat hij de sleutel meekreeg en de auto van klanten vervolgens vol tankte en waste.

Marges

“Dat weten de mensen zeer te waarderen. Mijn vaste klanten snappen er dan ook niets van dat de pomp als onbemand doorgaat. Natuurlijk zijn de marges op benzine klein maar de shop en het autowassen draaien goed.

Hij is nu vijf jaar stationsmanager maar hij is helemaal onderop begonnen bij BP. “Ik kwam van school en wilde aan de slag. Dat kon als autowasser. Ik vond het meteen leuk werk en heb me later opgewerkt tot manager.”

Service

De dienstverlening bleef hem in het bloed zitten. ” Die extra service aan klanten is zo belangrijk, dat wordt vaak onderschat. Nu heeft Shell het weer opgepakt met de zaterdagservice op tankstations dus langzaam begint men het te begrijpen.”

Zorgen

Voor Wilmar komt het allemaal te laat. Hij wordt nu op non-actief gesteld samen met vijf andere medewerkers. Of hij als 55-jarige nog aan de bak komt in deze tijd, is nog maar de vraag.

“Natuurlijk maak ik me zorgen. Na 34 jaar je baan verliezen is niet niks. Ik geloof niet dat ik nog bij een tankstation aan de slag kan, maar ik ga het proberen als ZZP-er als hovenier of chauffeur. Stilzitten kan ik echt niet.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stationsmanager BP moet na 34 jaar vertrekken | TankPro.nl
Wilmar Ippel BP Eemnes

Stationsmanager BP moet na 34 jaar vertrekken

Hij zag het al een jaar of twee aankomen maar nu het daadwerkelijk zover is, is het toch even slikken. Stationsmanager Wilmar Ippel (55) van het BP-tankstation in Eemnes is over een paar dagen werkloos. Op 7 januari gaat het tankstation waar hij 34 jaar zijn ziel en zaligheid in legde, definitief verder als onbemand.

Wilmar Ippel begon destijds als autowasser bij het tankstation en wist al snel de waarde van service in te schatten. Doordat het BP-tankstation bij het hotel De Witte Bergen is gesitueerd kwam het niet zelden voor dat hij de sleutel meekreeg en de auto van klanten vervolgens vol tankte en waste.

Marges

“Dat weten de mensen zeer te waarderen. Mijn vaste klanten snappen er dan ook niets van dat de pomp als onbemand doorgaat. Natuurlijk zijn de marges op benzine klein maar de shop en het autowassen draaien goed.

Hij is nu vijf jaar stationsmanager maar hij is helemaal onderop begonnen bij BP. “Ik kwam van school en wilde aan de slag. Dat kon als autowasser. Ik vond het meteen leuk werk en heb me later opgewerkt tot manager.”

Service

De dienstverlening bleef hem in het bloed zitten. ” Die extra service aan klanten is zo belangrijk, dat wordt vaak onderschat. Nu heeft Shell het weer opgepakt met de zaterdagservice op tankstations dus langzaam begint men het te begrijpen.”

Zorgen

Voor Wilmar komt het allemaal te laat. Hij wordt nu op non-actief gesteld samen met vijf andere medewerkers. Of hij als 55-jarige nog aan de bak komt in deze tijd, is nog maar de vraag.

“Natuurlijk maak ik me zorgen. Na 34 jaar je baan verliezen is niet niks. Ik geloof niet dat ik nog bij een tankstation aan de slag kan, maar ik ga het proberen als ZZP-er als hovenier of chauffeur. Stilzitten kan ik echt niet.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.