Argos hoofdkantoor Rotterdam

Argos neemt Primagaz Belgium over en wordt marktleider

Argos heeft een akkoord bereikt met Primagaz Belgium over de overname van de autogasactiviteiten van Primagaz in België. In totaal gaat het om circa 170 verkooppunten bij tankstations. BK-GAS is onderdeel van Argos Group en door de overname versterkt BK-GAS haar positie als marktleider in de Benelux. Hoeveel Argos heeft moeten betalen voor Primagaz is niet bekend gemaakt.

De voorgenomen overname zal in principe worden afgerond per 1 maart 2013. De verwezenlijking van de overname is onderworpen aan een aantal voorwaarden. Het betreft uitsluitend de handelsactiviteiten op het gebied van autogasverkoop op tankstations. Primagaz gaat zich meer richten op de eigen kernactiviteiten: propaan en butaan-bulkactiviteiten voor bedrijven en particulieren en de verkoop van gasflessen.

LNG en Waterstof

Wim Peels, manager van BK-GAS: ‘De overname van de autogasactiviteiten van Primagaz België betekent voor BK-GAS een verdere versteviging van de positie in de autogasmarkt in de Benelux. De overname biedt ons kansen om een belangrijke positie in te nemen in de gasvormige autobrandstofsector. Hierbij denken wij op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken.’

Maarten Bijl, Regional Manager Belux van Primagaz: “Primagaz Belgium is een zeer belangrijke speler op het vlak van de distributie van propaangas. Hoewel de verkoop en distributie van autogas hier een logisch onderdeel van is, wil Primagaz zich met name focussen op de levering van vloeibaar propaan- en butaangas in tanks en flessen.”

Toonaangevend

Bij particulieren, op recreatieparken, in de horeca, bij industrie en in de agrarische sector is Primagaz een vertrouwd gezicht en dé toonaangevende marktspeler in België. Bijl: “Wij willen onze positie in deze segmenten verder uitbouwen. Hierbij denken wij op termijn ook aan andere gasvormige energiedragers, zoals bijvoorbeeld LNG. ”

Peter Goedvolk, CEO van Argos: “Argos is het grootste onafhankelijke olie- en energiebedrijf in West-Europa, met een duidelijke focus op supply, operations, sales en duurzame energie. Argos heeft de ambitie om het succesvolle businessmodel uit te rollen in de rest van Europa. De overname van de Belgische Primagaz autogasactiviteiten is hierin een logische stap.”

Over Argos

Argos is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 11 miljard en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Argos bedient de gehele keten, van producent tot consument. De circa 800 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in circa 20 landen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Buiten Europa is de organisatie onder andere vertegenwoordigd in Brazilië, Singapore en China. Onlangs is is Argos overgenomen door het Russische conglomeraat Sistema.

Over Primagaz    

Primagaz Belgium is een 100% dochter van SHV Energy, de wereldmarktleider op het gebied van verkoop en distributie van propaangas. SHV Energy is actief in 26 landen, verspreid over 3 continenten. De 15.000 medewerkers dragen zorg voor de energielevering bij meer dan 10 miljoen klanten wereldwijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos neemt Primagaz Belgium over en wordt marktleider | TankPro.nl
Argos hoofdkantoor Rotterdam

Argos neemt Primagaz Belgium over en wordt marktleider

Argos heeft een akkoord bereikt met Primagaz Belgium over de overname van de autogasactiviteiten van Primagaz in België. In totaal gaat het om circa 170 verkooppunten bij tankstations. BK-GAS is onderdeel van Argos Group en door de overname versterkt BK-GAS haar positie als marktleider in de Benelux. Hoeveel Argos heeft moeten betalen voor Primagaz is niet bekend gemaakt.

De voorgenomen overname zal in principe worden afgerond per 1 maart 2013. De verwezenlijking van de overname is onderworpen aan een aantal voorwaarden. Het betreft uitsluitend de handelsactiviteiten op het gebied van autogasverkoop op tankstations. Primagaz gaat zich meer richten op de eigen kernactiviteiten: propaan en butaan-bulkactiviteiten voor bedrijven en particulieren en de verkoop van gasflessen.

LNG en Waterstof

Wim Peels, manager van BK-GAS: ‘De overname van de autogasactiviteiten van Primagaz België betekent voor BK-GAS een verdere versteviging van de positie in de autogasmarkt in de Benelux. De overname biedt ons kansen om een belangrijke positie in te nemen in de gasvormige autobrandstofsector. Hierbij denken wij op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken.’

Maarten Bijl, Regional Manager Belux van Primagaz: “Primagaz Belgium is een zeer belangrijke speler op het vlak van de distributie van propaangas. Hoewel de verkoop en distributie van autogas hier een logisch onderdeel van is, wil Primagaz zich met name focussen op de levering van vloeibaar propaan- en butaangas in tanks en flessen.”

Toonaangevend

Bij particulieren, op recreatieparken, in de horeca, bij industrie en in de agrarische sector is Primagaz een vertrouwd gezicht en dé toonaangevende marktspeler in België. Bijl: “Wij willen onze positie in deze segmenten verder uitbouwen. Hierbij denken wij op termijn ook aan andere gasvormige energiedragers, zoals bijvoorbeeld LNG. ”

Peter Goedvolk, CEO van Argos: “Argos is het grootste onafhankelijke olie- en energiebedrijf in West-Europa, met een duidelijke focus op supply, operations, sales en duurzame energie. Argos heeft de ambitie om het succesvolle businessmodel uit te rollen in de rest van Europa. De overname van de Belgische Primagaz autogasactiviteiten is hierin een logische stap.”

Over Argos

Argos is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 11 miljard en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Argos bedient de gehele keten, van producent tot consument. De circa 800 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in circa 20 landen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Buiten Europa is de organisatie onder andere vertegenwoordigd in Brazilië, Singapore en China. Onlangs is is Argos overgenomen door het Russische conglomeraat Sistema.

Over Primagaz    

Primagaz Belgium is een 100% dochter van SHV Energy, de wereldmarktleider op het gebied van verkoop en distributie van propaangas. SHV Energy is actief in 26 landen, verspreid over 3 continenten. De 15.000 medewerkers dragen zorg voor de energielevering bij meer dan 10 miljoen klanten wereldwijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.