Neste Oil tankstation

Shell neemt 105 onbemande tankstations in Polen over

Shell gaat 105 tankstations in Polen van Neste Oil overnemen. Het gaat om onbemande locaties die met name in de grote steden zijn gevestigd. Met de overname is een bedrag van 80 miljoen euro gemoeid. De overname moet nog wel door de Poolse mededingingsautoriteit worden goedgekeurd. De verwachting is dat dat in de eerste helft van 2013 zal gebeuren.

Ook zullen 25 medewerkers van Neste Oil mee overstappen naar Shell.

Onvoldoende resultaat

De 105 Poolse tankstations haalden in 2011 een omzet van 250 miljoen euro. desalniettemin is dit resultaat voor Neste Oil onvoldoende om nog langer de tankstations te exploiteren, zegt topman Sakaro Toivola.

“Ons doel is altijd geweest om de top drie binnen de Poolse tankstationmarkt te bereiken. Dat is ons helaas niet gelukt. Ook de bedrijfsresultaten zijn niet wat we er ons van hadden voorgesteld. Deze twee factoren hebben ertoe geleid dat we na 20 jaar stoppen met onze activiteiten in Polen”, aldus Toivola.

Neste Oil

Neste Oil is de grootste oliemaatschappij in Finland en heeft meer dan 1100 tankstations met name in Noord-Oost-Europa. Het bedrijf heeft 5000 medewerkers in dienst en haalde in 2011 een omzet van 15, 4 miljard dollar. Neste Oil zet ook flink in op biodiesel. De oliemaatschappij heeft een raffinaderij voor biodiesel in Rotterdam en in Singapore.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.