Tamoil tankstation

Tamoil wil groeien naar 300 tankstations in Nederland

Tamoil tankstation

Tamoil Nederland wil binnen vijf jaar groeien naar 300 tankstations. Dat zegt directeur Peter Etman. Tamoil heeft momenteel 155 tankstation. Daar zijn deze week 15 tankstations van de Kolen Groep in Bladel bij gekomen. De NMa heeft toestemming gegeven voor de overname. In Europa telt Tamoil 3000 tankstations.

Opgeteld heeft Tamoil nu met de overname van 10 Nedoil tankstations (onder Gulf-vlag) en 5 Kolen tankstations (Tamoil-vlag) 170 tankstations in Nederland. Volgens directeur liggen Peter Etman liggen er nog volop mogelijkheden tot uitbreiding van het netwerk.

Volop in beweging

“De markt is volop in beweging en er gaan overal geruchten over op handen zijnde overnames van netwerken van tankstations. Zo gaan er geruchten dat Delek te koop zou staan net als Gulf en weten we van Esso dat het zijn tankstations in de etalage heeft gezet.. Al die ontwikkelingen bieden voor ons wel mogelijkheden”, aldus Etman.

Echt grote clusters tankstations zijn niet interessant voor Etman. “Wij zijn niet in staat om in 1 keer een groep van 200 tankstations over te nemen. Liever richtten we ons op familiebedrijven tot 60 of 70 tankstations. Maar vele kleine maken ook 1 grote, zoals het Nedoil-netwerk. We hebben in ieder geval het pad uitgezet om binnen vijf jaar naar 300 tankstations te groeien. Hoe we dat bereiken is minder van belang.”

Diepe zakken

Van de andere kant sluit Etman ook niet uit dat andere partijen geïnteresseerd zullen raken in het Tamoil-netwerk. “In deze business moet je mooi iets uitsluiten. Als er andere partijen met diepe zakken de markt betreden is alles mogelijk. Maar vooralsnog hebben we geen enkele indicatie dat dat het geval is.”

Tamoil

De Oilinvest groep, met zijn hoofdkantoor in Monaco, is hoofdzakelijk bekend onder de merknaam Tamoil en wordt daarom veelal aangeduid als de Tamoil groep.

De Tamoil Groep is een jonge en snelgroeiende oliemaatschappij aanwezig in diverse Europese landen in alle deelmarkten van de olie industrie:

– handel in ruwe olie en geraffineerd product
– transport via schepen
– raffinage van ruwe olie
– opslag en distributie
– marketing en verkoop
– smeermiddelen
– bunkering

Tamoil heeft raffinaderijen in Duitsland (Hamburg) en Zwitserland (Collombey). Daarnaast heeft Tamoil in Italië, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Spanje in totaal circa 3,000 tankstations.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tamoil wil groeien naar 300 tankstations in Nederland | TankPro.nl
Tamoil tankstation

Tamoil wil groeien naar 300 tankstations in Nederland

Tamoil Nederland wil binnen vijf jaar groeien naar 300 tankstations. Dat zegt directeur Peter Etman. Tamoil heeft momenteel 155 tankstation. Daar zijn deze week 15 tankstations van de Kolen Groep in Bladel bij gekomen. De NMa heeft toestemming gegeven voor de overname. In Europa telt Tamoil 3000 tankstations.

Opgeteld heeft Tamoil nu met de overname van 10 Nedoil tankstations (onder Gulf-vlag) en 5 Kolen tankstations (Tamoil-vlag) 170 tankstations in Nederland. Volgens directeur liggen Peter Etman liggen er nog volop mogelijkheden tot uitbreiding van het netwerk.

Volop in beweging

“De markt is volop in beweging en er gaan overal geruchten over op handen zijnde overnames van netwerken van tankstations. Zo gaan er geruchten dat Delek te koop zou staan net als Gulf en weten we van Esso dat het zijn tankstations in de etalage heeft gezet.. Al die ontwikkelingen bieden voor ons wel mogelijkheden”, aldus Etman.

Echt grote clusters tankstations zijn niet interessant voor Etman. “Wij zijn niet in staat om in 1 keer een groep van 200 tankstations over te nemen. Liever richtten we ons op familiebedrijven tot 60 of 70 tankstations. Maar vele kleine maken ook 1 grote, zoals het Nedoil-netwerk. We hebben in ieder geval het pad uitgezet om binnen vijf jaar naar 300 tankstations te groeien. Hoe we dat bereiken is minder van belang.”

Diepe zakken

Van de andere kant sluit Etman ook niet uit dat andere partijen geïnteresseerd zullen raken in het Tamoil-netwerk. “In deze business moet je mooi iets uitsluiten. Als er andere partijen met diepe zakken de markt betreden is alles mogelijk. Maar vooralsnog hebben we geen enkele indicatie dat dat het geval is.”

Tamoil

De Oilinvest groep, met zijn hoofdkantoor in Monaco, is hoofdzakelijk bekend onder de merknaam Tamoil en wordt daarom veelal aangeduid als de Tamoil groep.

De Tamoil Groep is een jonge en snelgroeiende oliemaatschappij aanwezig in diverse Europese landen in alle deelmarkten van de olie industrie:

– handel in ruwe olie en geraffineerd product
– transport via schepen
– raffinage van ruwe olie
– opslag en distributie
– marketing en verkoop
– smeermiddelen
– bunkering

Tamoil heeft raffinaderijen in Duitsland (Hamburg) en Zwitserland (Collombey). Daarnaast heeft Tamoil in Italië, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Spanje in totaal circa 3,000 tankstations.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.