AutovakRai 2011

AutovakRai 2013 is van de baan

De AutvakRai 2013 is van de baan. Dit heeft het tentoonstellingscomité van AutovakRAI, bestaande uit branche vertegenwoordigers, RAI Vereniging en Amsterdam RAI, besloten. Het huidige investeringsklimaat in de equipmentsector, de krimp in de aftersales markt  en het onvoldoende vertrouwen over  positieve marktontwikkelingen in 2013 liggen ten grondslag aan deze beslissing.  De AutovakRAI 2013 stond gepland van 22 t/m 25 april 2013 in Amsterdam RAI.

Alhoewel er nog bijna een half jaar te gaan was voordat de beurs plaats zou vinden en er al bedrijven hebben ingeschreven, heeft de organisatie niet het vertrouwen dat de beurs een compleet overzicht kan geven van de markt.

Onvoldoende draagvlak

Beursmanager Stefan Vernooij: “Uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd met alle marktpartijen, hebben we niet het vertrouwen dat we een representatief evenement kunnen organiseren. Bedrijven schuiven de beslissing tot deelname voor zich uit, aangewakkerd door de moeilijke marktomstandigheden en het onzekere toekomstperspectief.””Dit alles ligt ten grondslag aan het besluit om de beurs voor 2013 te annuleren. Volgend jaar zullen we kijken of er voldoende draagvlak en economisch perspectief is voor een nieuwe editie, al dan niet in een gewijzigde vorm”, aldus Vernooij.

Niet blij

Ook de RAI Vereniging is niet blij met dit besluit, maar voor Eric Rommerts, secretaris afdeling Autovak, is het evident dat er geen andere mogelijkheid is. “Een beurs moet een goede afspiegeling van de markt zijn  en in de huidige situatie viel dit voor AutovakRAI niet te verwachten. Wij buigen ons samen met Amsterdam RAI en het tentoonstellingscomité over de toekomst van de beurs.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.