vastzetten kentekenplaat, burgemeester Jorritsma Almere

Almere zet kentekenplaat gratis vast aan auto

friedlander almere woensdag startee officieel de actie voorkom verlies en diefstal van uw kentekenplaten onder het motto wat5 een pech… kenteken weg de actie startte bij garage bedrijf schurer-kamphuis waar de almeerse burgemeester jorritsma samen met de heer bertho eckhart bovag-directeur de eerste kentekenplaat extyra vastnagelde de gemeente almere organiseert ism de politie en bovag […]

De hele maand december kunnen inwoners van Almere gratis en zonder afspraak terecht bij circa twintig lokale BOVAG-autobedrijven voor het vastzetten van kentekenplaten. Burgemeester Jorritsma en Bertho Eckhardt, vice-voorzitter van BOVAG, trapten de campagne ‘Vast en Zeker’ af bij een van de initiatiefnemers, Ford-dealer Schurer-Kamphuis.

Het vastzetten met popnagels van kentekenplaten is al jaren een zeer uitgesproken wens van tankstationondernemers. Immers, zodra er minder kentekenplaten worden gestolen zal er ook minder worden getankt zonder te betalen. In Almere is nu het initiatief genomen om kentekenplaten voor eens en altijd vast te nagelen aan de auto.

Popnagels

Evert Schurer van Ford-dealer Schurer-Kamphuis werd als een van de eersten bij het project betrokken: “Wij hebben eerder dit jaar proef gedraaid en pro-actief alle klanten bij aflevering en in de werkplaats gevraagd of we de platen vast mochten zetten met popnagels. Vrijwel zonder uitzondering gaf iedereen daar toestemming voor, waarna we hebben besloten het popnagelen gewoon tot onze standaard te verheffen. Ik zie het als een sociale plicht voor een autobedrijf om op deze manier een steentje bij te dragen aan criminaliteitspreventie. Ik heb zelf ook een tankstation geëxploiteerd en weet dus uit ervaring wat de gevolgen zijn van kentekenplaatdiefstal.”

De dealer is dermate betrokken bij het onderwerp dat zijn magazijnchef zelfs op zoek is gegaan naar nieuwe popnagels in dezelfde gele kleur als de nummerplaat. “Zo ziet het er netjes uit, zonder dat we de plastic dopjes erop hoeven te zetten, want die vliegen er vroeg of laat toch af”, aldus Schurer.

Belangeloos

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere doet een beroep op haar inwoners: “Ik ken toevallig mensen waarvan de kentekenplaten zijn gestolen en dat levert een heleboel rompslomp op. Er moet aangifte worden gedaan en men moet nieuwe platen laten maken. Daarnaast kunnen de originele platen worden gebruikt voor bijvoorbeeld tanken zonder te betalen. Wij roepen de Almeerse automobilisten op om zichzelf een dienst te bewijzen en om de politie een handje te helpen.”

De autobedrijven in Alemere werken allemaal belangeloos aan mee. “Aangezien veel mensen in deze tijden hun auto blijkbaar minder stipt laten onderhouden, vormt het ook nog eens een mooi contactmoment voor de autobedrijven”,aldus Jorritsma.

Voorbeeld

Bertho Eckhardt, vice-voorzitter van BOVAG, is het volmondig eens met de burgemeester: “Wij zijn erg blij met dit initiatief en hopen dat andere gemeenten dit voorbeeld gaan volgen. Autobedrijven zouden dit via hun lokale en regionale samenwerkingsverbanden kunnen aankaarten bij de betreffende overheden en desnoods zelf de handschoen opnemen. Het kan klanten een hoop gedoe besparen, het werpt een drempel op voor doorrijders bij tankstations èn de klant bezoekt de werkplaats. Wat ons betreft een win-win-win-situatie.”

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Almere zet kentekenplaat gratis vast aan auto”

Duco Douwstra|03.12.12|12:54

We blijven het paard maar achter de wagen spannen. Het is waar daar houden we veel werkgelegenheid mee in stand, maar is wel treurig. We kunnen al zeker 15 jaar een chip in een auto bouwen, maar doen dat bijna niet. Als we dat in 1 jaar tijd bij alle auto’s wel zouden doen is het probleem voorbij. Een pompstation leest e chip en vergelijkt die met de kentekenplaat, komen deze niet overeen dan komt er een melding. Registreer de betaling en je hebt voor 80% een link. Moeilijk hoor :-}}

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Almere zet kentekenplaat gratis vast aan auto | TankPro.nl
vastzetten kentekenplaat, burgemeester Jorritsma Almere

Almere zet kentekenplaat gratis vast aan auto

friedlander almere woensdag startee officieel de actie voorkom verlies en diefstal van uw kentekenplaten onder het motto wat5 een pech… kenteken weg de actie startte bij garage bedrijf schurer-kamphuis waar de almeerse burgemeester jorritsma samen met de heer bertho eckhart bovag-directeur de eerste kentekenplaat extyra vastnagelde de gemeente almere organiseert ism de politie en bovag […]

De hele maand december kunnen inwoners van Almere gratis en zonder afspraak terecht bij circa twintig lokale BOVAG-autobedrijven voor het vastzetten van kentekenplaten. Burgemeester Jorritsma en Bertho Eckhardt, vice-voorzitter van BOVAG, trapten de campagne ‘Vast en Zeker’ af bij een van de initiatiefnemers, Ford-dealer Schurer-Kamphuis.

Het vastzetten met popnagels van kentekenplaten is al jaren een zeer uitgesproken wens van tankstationondernemers. Immers, zodra er minder kentekenplaten worden gestolen zal er ook minder worden getankt zonder te betalen. In Almere is nu het initiatief genomen om kentekenplaten voor eens en altijd vast te nagelen aan de auto.

Popnagels

Evert Schurer van Ford-dealer Schurer-Kamphuis werd als een van de eersten bij het project betrokken: “Wij hebben eerder dit jaar proef gedraaid en pro-actief alle klanten bij aflevering en in de werkplaats gevraagd of we de platen vast mochten zetten met popnagels. Vrijwel zonder uitzondering gaf iedereen daar toestemming voor, waarna we hebben besloten het popnagelen gewoon tot onze standaard te verheffen. Ik zie het als een sociale plicht voor een autobedrijf om op deze manier een steentje bij te dragen aan criminaliteitspreventie. Ik heb zelf ook een tankstation geëxploiteerd en weet dus uit ervaring wat de gevolgen zijn van kentekenplaatdiefstal.”

De dealer is dermate betrokken bij het onderwerp dat zijn magazijnchef zelfs op zoek is gegaan naar nieuwe popnagels in dezelfde gele kleur als de nummerplaat. “Zo ziet het er netjes uit, zonder dat we de plastic dopjes erop hoeven te zetten, want die vliegen er vroeg of laat toch af”, aldus Schurer.

Belangeloos

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere doet een beroep op haar inwoners: “Ik ken toevallig mensen waarvan de kentekenplaten zijn gestolen en dat levert een heleboel rompslomp op. Er moet aangifte worden gedaan en men moet nieuwe platen laten maken. Daarnaast kunnen de originele platen worden gebruikt voor bijvoorbeeld tanken zonder te betalen. Wij roepen de Almeerse automobilisten op om zichzelf een dienst te bewijzen en om de politie een handje te helpen.”

De autobedrijven in Alemere werken allemaal belangeloos aan mee. “Aangezien veel mensen in deze tijden hun auto blijkbaar minder stipt laten onderhouden, vormt het ook nog eens een mooi contactmoment voor de autobedrijven”,aldus Jorritsma.

Voorbeeld

Bertho Eckhardt, vice-voorzitter van BOVAG, is het volmondig eens met de burgemeester: “Wij zijn erg blij met dit initiatief en hopen dat andere gemeenten dit voorbeeld gaan volgen. Autobedrijven zouden dit via hun lokale en regionale samenwerkingsverbanden kunnen aankaarten bij de betreffende overheden en desnoods zelf de handschoen opnemen. Het kan klanten een hoop gedoe besparen, het werpt een drempel op voor doorrijders bij tankstations èn de klant bezoekt de werkplaats. Wat ons betreft een win-win-win-situatie.”

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Almere zet kentekenplaat gratis vast aan auto”

Duco Douwstra|03.12.12|12:54

We blijven het paard maar achter de wagen spannen. Het is waar daar houden we veel werkgelegenheid mee in stand, maar is wel treurig. We kunnen al zeker 15 jaar een chip in een auto bouwen, maar doen dat bijna niet. Als we dat in 1 jaar tijd bij alle auto’s wel zouden doen is het probleem voorbij. Een pompstation leest e chip en vergelijkt die met de kentekenplaat, komen deze niet overeen dan komt er een melding. Registreer de betaling en je hebt voor 80% een link. Moeilijk hoor :-}}

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.