De Haan Breda

Hoofdkantoor De Haan tankstations verhuist naar Oosterhout

De Haan Breda

Het hoofdkantoor van De Haan tankstations en brandstoffenhandel verhuist van Alblasserdam naar Oosterhout (N-B). Het bedrijf is dermate uit zijn jasje aan het groeien dat verhuizen noodzakelijk is geworden. De verhuizing is binnen nu en twee weken een feit.

De Haan Minerale Oliën B.V. maakt deel uit van de Hametha groep en exploiteert een uitgebreid netwerk (75) van tankstations in Nederland. De Haan breidt elk jaar het netwerk uit met zo’n vijf nieuwe tankstations  Bovendien levert De Haan Minerale Oliën via de dochtermaatschappij Haan Fuelservice brandstoffen aan zelfstandige dealerstations, waardoor het netwerk een landelijke dekking kent.

Het hoofdkantoor zal van Alblasserdam naar het Brabantse Oosterhout verhuizen. Aldaar wordt een pand in de binnenstad betrokken. Er zullen zo’n 25 medewerkers mee verhuizen.

De Haan

De Haan Minerale Oliën is in 1959 opgericht. In 1964 werd het eerste tankstation geopend. het bedrijf is sindsdien aanzienlijk gegroeid en beschikt nu over een landelijk dekkende netwerk van tankstations. Ook financieel gaat het De Haan voorspoedig In 2011 werd een omzet gehaald van 365 miljoen euro. In het zelfde jaar worden tankstations overgenomen in Amstelveen, Almere, Bellingwolde, Den Haag en Nieuwleusen. Ook verwerft de groep de concessie van het snelwegtankstation ’t Loo langs de A28.

Een nieuwe dochtermaatschappij wordt opgericht: Haan Fuelservice dat brandstoffen en smeermiddelen aan zelfstandige dealerstations levert. Bij de start van de onderneming is een contractenportefeuille overgenomen van de North Sea Group. Inmiddels zijn er verkooppunten in Enschede, Surhuisterveen, Oene, Abcoude, Nieuw-Lekkerland en Berkel en Rodenrijs omgekleurd naar het eigen De Haan-merk.

2012

In 2012 breidt Hametha haar opslagcapaciteit uit met de bouw van een nieuwe tankput bij Standic. De terminal heeft nu een capaciteit van 195.000 cbm.

Het tankstation netwerk wordt dit jaar uitgebreid met tankstations in Best (Esso), Arnhem (Haan) en Weesp (2x BP). Bovendien wordt de eerste snelweglocatie in eigen exploitatie verworven: langs de A27 nabij Hank en Dussen. Een tankstation in Tilburg (BP Ringbaan-Oost) wordt gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.