postpakketautomaat, esso tankstation

Eerste pakketautomaat bij Esso tankstation Almere

Pakketten ophalen tijdens het tanken. Een aantal tankstations biedt deze mogelijkheid al aan hun klanten aan. Nu heeft ook PostNL deze markt betreden door bij een Esso-tankstation in Almere een pakketautomaat te plaatsen. Klanten kunnen hier met een eigen code het bestelde pakketje uit de kluis halen.

Het aanbieden van postpakketten bij het tankstation in Almere maakt deel uit van een proef van PostNL die drie maanden gaat duren. Op twee andere locaties in Almere zijn eveneens pakketautomaten geplaatst: bij het centraal station en bij het Business Point van PostNL zelf.

Meest op internet

Voor Almere is gekozen om dat dit de stad is waar het meest op internet wordt gekocht. De nieuwe dienst moet een oplossing bieden voor de consument die overdag niet thuis is. De pakketautomaat maakt het mogelijk pakketten 24 uur per dag, 7 dagen per week, snel, veilig en zonder extra kosten op te halen en te verzenden.

Uit onderzoek blijkt dat, mede als gevolg van de verdere groei van de e-commerce markt, consumenten meer invloed willen hebben op tijd en locatie van bezorging van een pakket. Zo heeft 12% van de online kopers de voorkeur om een pakket op te halen bij een afhaallocatie.

Makkelijker

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur PostNL Pakketten: “Met de pakketautomaat biedt PostNL verdere uitbreiding in de bezorgkeuzes voor de consument. Veel mensen zijn druk en overdag weinig thuis. Hoe fijn is het dan dat je, onderweg van je werk naar huis, even langs de pakketautomaat kunt lopen of rijden om je pakket mee naar huis te nemen. Online kopen wordt hiermee nog makkelijker.”

De pakketautomaat is eenvoudig in gebruik. Is de klant niet thuis als een pakket bezorgd wordt, dan ligt in de brievenbus een kennisgeving. Via MijnPakket van PostNL kan de klant vervolgens tot 22:00uur ’s avonds zelf het afleveradres en/of –moment veranderen. Hier kan men – naast gewenst tijdstip – kiezen voor aflevering thuis, op het werk, bij een Postkantoor en in Almere nu ook voor aflevering in de pakketautomaat.

Testen

Zodra het pakket klaarligt in de kluis van de pakketautomaat, ontvangt de klant direct een sms met daarin een unieke toegangscode. Met deze code en het eigen 06-nummer, kan het pakket gelijk opgehaald worden bij de Pakketautomaat. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan ook. De klant hoeft het pakket in dat geval alleen online te frankeren via onlineverzendservice.nl.

De komende drie maanden test PostNL de pakketautomaat in Almere. De automaten zijn geplaatst op drie testlocaties die 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk én uitstekend bereikbaar zijn: in de stationshal van station Almere Centrum, bij Esso tankstation Markerkant 10-01 en aan de Transistorstraat 141 bij het PostNL Business Point. Met de test onderzoekt PostNL of en op welke locatie(s) de consument het liefst een dergelijke automaat terug ziet komen. De verdere uitrol van de pakketautomaat hangt af van de testresultaten in Almere.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste pakketautomaat bij Esso tankstation Almere | TankPro.nl
postpakketautomaat, esso tankstation

Eerste pakketautomaat bij Esso tankstation Almere

Pakketten ophalen tijdens het tanken. Een aantal tankstations biedt deze mogelijkheid al aan hun klanten aan. Nu heeft ook PostNL deze markt betreden door bij een Esso-tankstation in Almere een pakketautomaat te plaatsen. Klanten kunnen hier met een eigen code het bestelde pakketje uit de kluis halen.

Het aanbieden van postpakketten bij het tankstation in Almere maakt deel uit van een proef van PostNL die drie maanden gaat duren. Op twee andere locaties in Almere zijn eveneens pakketautomaten geplaatst: bij het centraal station en bij het Business Point van PostNL zelf.

Meest op internet

Voor Almere is gekozen om dat dit de stad is waar het meest op internet wordt gekocht. De nieuwe dienst moet een oplossing bieden voor de consument die overdag niet thuis is. De pakketautomaat maakt het mogelijk pakketten 24 uur per dag, 7 dagen per week, snel, veilig en zonder extra kosten op te halen en te verzenden.

Uit onderzoek blijkt dat, mede als gevolg van de verdere groei van de e-commerce markt, consumenten meer invloed willen hebben op tijd en locatie van bezorging van een pakket. Zo heeft 12% van de online kopers de voorkeur om een pakket op te halen bij een afhaallocatie.

Makkelijker

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur PostNL Pakketten: “Met de pakketautomaat biedt PostNL verdere uitbreiding in de bezorgkeuzes voor de consument. Veel mensen zijn druk en overdag weinig thuis. Hoe fijn is het dan dat je, onderweg van je werk naar huis, even langs de pakketautomaat kunt lopen of rijden om je pakket mee naar huis te nemen. Online kopen wordt hiermee nog makkelijker.”

De pakketautomaat is eenvoudig in gebruik. Is de klant niet thuis als een pakket bezorgd wordt, dan ligt in de brievenbus een kennisgeving. Via MijnPakket van PostNL kan de klant vervolgens tot 22:00uur ’s avonds zelf het afleveradres en/of –moment veranderen. Hier kan men – naast gewenst tijdstip – kiezen voor aflevering thuis, op het werk, bij een Postkantoor en in Almere nu ook voor aflevering in de pakketautomaat.

Testen

Zodra het pakket klaarligt in de kluis van de pakketautomaat, ontvangt de klant direct een sms met daarin een unieke toegangscode. Met deze code en het eigen 06-nummer, kan het pakket gelijk opgehaald worden bij de Pakketautomaat. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan ook. De klant hoeft het pakket in dat geval alleen online te frankeren via onlineverzendservice.nl.

De komende drie maanden test PostNL de pakketautomaat in Almere. De automaten zijn geplaatst op drie testlocaties die 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk én uitstekend bereikbaar zijn: in de stationshal van station Almere Centrum, bij Esso tankstation Markerkant 10-01 en aan de Transistorstraat 141 bij het PostNL Business Point. Met de test onderzoekt PostNL of en op welke locatie(s) de consument het liefst een dergelijke automaat terug ziet komen. De verdere uitrol van de pakketautomaat hangt af van de testresultaten in Almere.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.