Mark Rutte, Frans Weekers, Financiën, VVD

Oproep aan grenspomphouders om VVD-bijeenkomst te bezoeken

De BETA doet een oproep aan alle grenspomphouders om de VVD-bijeenkomst van vanavond (6 november) in Drenthe te bezoeken. Gastspreker daarbij is Frans Weekers, staatssecretaris van Financiën. De BETA hoopt dat Weekers een antwoord kan geven op vragen over de accijnsverhogingen op tabak, lpg en diesel die voor de pomphouders aan de grens mogelijke desastreuze gevolgen gaan hebben. De bijeenkomst is in de Schilhoeve te Fluitenberg (Hoogeveen).

De VVD-Drenthe heeft een extra bijeenkomst georganiseerd om tekst en uitleg te geven bij het regeerakkoord. Met name over de zorgpremie bestaat veel verwarring maar ook pomphouders aan de grens worden geconfronteerd met enorme prijsverschillen als de accijns op tabak, lpg en diesel worden doorgevoerd.

Faillissementen

Verwacht wordt dat er een grenseffect in negatieve zin zal ontstaan met veel Nederlandse automobilisten die in het buitenland gaan tanken en shoppen. Zowel BETA als BOVAG voorzien grote problemen als de maatregelen worden doorgevoerd en vrezen zelfs faillissementen.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur is voor iedereen toegankelijk dus niet alleen voor VVD-leden.

Lees ook: Pomphouders grensstreek zwaar de dupe van accijnsverhoging

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.