camerabeelden

Live View centraal op jaarcongres BOVAG Tankstations

Tijdens het jaarcongres van BOVAG Tankstations op 7 november in Amstelveen presenteert de politie het systeem Live View, een project van politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dankzij dat systeem kunnen meldkamers van de politie via de beveiligingscamera’s van een aangesloten tankstation live meekijken als er overval of een inbraak plaatsvindt.

Halverwege dit jaar introduceerde minister Opstelten van Veiligheid en Justitie Live View in de meldkamer van de politie Haaglanden. Met behulp van het systeem is de politie sneller op de hoogte van noodsituaties en is de kans groter dat daders snel gepakt worden. Om van Live View te kunnen profiteren moeten tankstations aangesloten zijn op een particuliere alarmcentrale. Wordt er bij een tankstation tijdens een incident op de noodknop gedrukt of wordt het alarm geactiveerd, dan kunnen de medewerkers van de alarmcentrale de camerabeelden meteen bekijken en eventueel direct doorsturen naar de meldkamers van politie, brandweer of ambulance.

Uitrollen

De invoering van Live View is nog in volle gang. “Een groot aantal particuliere alarmcentrales is aangesloten op LiveView en dat zullen we de komende tijd verder uitrollen”, zegt Maarten van Poppel van de politie.

Manager Jan Bessembinders van BOVAG Tankstations is enthousiast over de mogelijkheden van Live View voor de branche. “Op verzoek van de politie kan in een aantal situaties zelfs worden ingezoomd met de camera’s en zo kan de politie sneller de juiste mensen en middelen inschakelen. En we zitten in november, midden in de donkere dagen, vandaar dat we criminaliteit in het algemeen en Live View in het bijzonder aandacht schenken op ons jaarcongres.”

Het jaarcongres van BOVAG Tankstations vindt plaats op 7 november bij Golfcentrum Amsteldijk in Amstelveen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.