tankwagen Benegas

Ieren nemen lpg-distributeur Benegas over

Het Ierse bedrijf DCC heeft Benegas, dat onder meer de lpg-distributie verzorgt voor BP in Nederland en België, overgenomen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 24,5 miljoen euro. Wel moet de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) haar goedkeuring nog geven omtrent de aankoop. Die beslissing wordt later dit jaar verwacht.

Benegas is een propaangas leverancier met een landelijke dekking. Naast propaan voor bulk en gasflessen is Benegas in Nederland ook marktleider op het gebied van drijfgassen oftewel Aerosols.

Tankwagens

Dagelijks rijden propaan tankwagens naar afnemers in Nederland en België. Ook is Benegas hofleverancier van lpg voor BP.

Het bedrijf dat is gevestigd in het Gelderse Putten, telt  44 medewerkers en  had vorig jaar een bruto-omzet van 15,4 miljoen euro. Dat leverde 4 miljoen euro brutowinst op. DCC kocht recent soortgelijke bedrijven in Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen.

Expansiedrift

Volgens topman Tommy Breen van DCC passen de aankopen bij de expansiedrift die het Ierse bedrijf toont op het vasteland van Europa.

“De afgelopen weken hebben we voor meer dan 100 miljoen euro aan investeringen gedaan in lpg-gelieerde bedrijven in Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen. Met de aankoop van Benegas willen we onze positie in Europa verder uitbreiden.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ieren nemen lpg-distributeur Benegas over | TankPro.nl
tankwagen Benegas

Ieren nemen lpg-distributeur Benegas over

Het Ierse bedrijf DCC heeft Benegas, dat onder meer de lpg-distributie verzorgt voor BP in Nederland en België, overgenomen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 24,5 miljoen euro. Wel moet de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) haar goedkeuring nog geven omtrent de aankoop. Die beslissing wordt later dit jaar verwacht.

Benegas is een propaangas leverancier met een landelijke dekking. Naast propaan voor bulk en gasflessen is Benegas in Nederland ook marktleider op het gebied van drijfgassen oftewel Aerosols.

Tankwagens

Dagelijks rijden propaan tankwagens naar afnemers in Nederland en België. Ook is Benegas hofleverancier van lpg voor BP.

Het bedrijf dat is gevestigd in het Gelderse Putten, telt  44 medewerkers en  had vorig jaar een bruto-omzet van 15,4 miljoen euro. Dat leverde 4 miljoen euro brutowinst op. DCC kocht recent soortgelijke bedrijven in Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen.

Expansiedrift

Volgens topman Tommy Breen van DCC passen de aankopen bij de expansiedrift die het Ierse bedrijf toont op het vasteland van Europa.

“De afgelopen weken hebben we voor meer dan 100 miljoen euro aan investeringen gedaan in lpg-gelieerde bedrijven in Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen. Met de aankoop van Benegas willen we onze positie in Europa verder uitbreiden.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.