EMV, pinnen

Tankstations stimuleren pinnen tijdens Week van de Veiligheid

Meer pinnen betekent minder contant geld in de zaak en zorgt daardoor voor meer veiligheid. Pinnen vormt dan ook een van de speerpunten tijdens de Week van de Veiligheid die van 8 tot en met 14 oktober wordt gehouden. Veel tankstations grijpen deze week aan om pinnen extra onder de aandacht van de consument te brengen. Ook als het gaat om de shopaankopen.

Consumenten worden tijdens de week van de veiligheid aangemoedigd om al hun transacties, dus ook de shopaankopen, af te rekenen met hun pinpas. Brandstoffen worden door automobilisten al wel vaak afgerekend met pinnen, maar bij de aparte aankoop van shopartikelen blijft het pingedrag achter.

TV-spot

Een TV-commercial zorgt voor de massamediale ondersteuning. De spot, die speciaal voor de tankstationbranche is opgenomen, wordt uitgezonden in week 40 en 41 op nagenoeg alle landelijke televisiezenders. Voor een preview van de spot kijk op:  www.pinnenzakelijk.nl/pinneninbeeld/

Ook op het tankstation is de campagne terug te vinden. Op verzoek van de branche liet de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen baliedriehoekjes ontwikkelen met de tekst ‘U pint toch ook?’ Deze slogan verwijst naar de TV-spot.

Het driehoekje kan de ondernemer eenvoudig bij de kassabalie neerzetten. Deze baliedriehoekjes, maar ook andere kassamateriaal om pinnen te stimuleren, zijn gratis te bestellen via internet  (www.pinnenzakelijk.nl).

Baliemedewerkers

Tankstations maken ieder op hun eigen manier hun voorkeur voor pinnen kenbaar. Baliemedewerkers vervullen daarbij een belangrijke rol, omdat zij klanten op een vriendelijke manier kunnen aansporen. Hoe je dat het beste kunt doen, is te leren via een speciale e-module die op de website van OOTW staat.

Deze e-module wordt, bij goed gevolg, afgerond met een certificaat. Hiermee maken medewerker ook nog kans op het winnen van kaartjes voor het grote HMH Pinnen Evenement op 16 januari 2013.

Eerste Pin-only kassa

In de branche is inmiddels ook de eerste bemande Pin-only kassa geïntroduceerd. Esso Trumpi in Breda is het eerste tankstation in Nederland met een Alleen Pinnen-kassa. Bij deze kassa kan alleen met de pinpas betaald kan worden. In de supermarktbranche worden deze kassa’s inmiddels al vaker ingezet.

Lees ook : Eerste tankstation met Alleen-Pinnen-kassa

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.