vulstation cng

100e aardgasstation en primeur vulstation op Ecomobiel

Nederland telt inmiddels 100 aardgasstations en heeft daarmee een landelijk dekkend netwerk. CNG Net en OrangeGas zullen hierbij uitgebreid stilstaan op de vakbeurs Ecomobiel. Daar zal ook Ballast Nedam IPM een primeur tonen van een mobiel aardgasvulstation dat geschikt is voor ondernemingen met een kleinere vloot voertuigen.

Een landelijk dekkend netwerk van 100 aardgasstations in 2012. Dat hadden zowel OrangeGas als CNG Net, de grootste exploitanten van aardgasstations, in 2008 niet durven dromen toen ze beiden de markt betraden. “Toen we in 2008 startten met zo’n tien vulstations was aardgas nog onbekend”, zegt Jeroen Jones van CNG Net. ” Nu kom je van Leeuwarden tot aan Goes aardgasstations tegen en daarmee is voor eens en altijd de kip-ei-disciussie doorbroken.”

Groengas

Jones verwacht dat het netwerk aan aardgasstations alleen nog maar zal vergroten. “Aardgas is inmiddels geaccepteerd als volwaardige brandstof en komt uit de bus als de meest milieuvriendelijke en goedkope variant.”

Bovendien hebben we in een convenant laten vastleggen dat we in 2015 volledig groengas leveren. Dat gaan we ook zeker halen.”

Primeur

CNG Net is een dochter van Ballast Nedam die zich als tankstationbouwer en bouwer van LNG-stations steeds nadrukkelijker op de markt manifesteert. Het eerste openbare LNG-station werd onlangs geopend in Zwolle.

Op Ecomobiel komt Ballast Nedam IPM met een primeur. Het heeft een professioneel vulstation ( C5 Compact) ontwikkeld om aardgasvoertuigen op het eigen terrein van bedrijven te voorzien van gecomprimeerd aardgas of groengas.

Plug and Play

De C5 Compact is een installatie van geringe omvang die op vrijwel elk terrein kan worden geplaatst. Een opslagbuffer met geïntegreerd vulsysteem zorgt ervoor dat voertuigen snel en volledig worden bevoorraad.

Het vulstation kan ‘plug and  play’ worden geplaatst en is uitermate geschikt voor economische vulling van een kleine vloot aardgasvoertuigen. De installatie is modulair opgebouwd uit losse  elementen. Dit maakt hem tijdens de exploitatiefase onderhoudsvriendelijk en eenvoudig aanpasbaar.

TankPro.nl zal verslag doen van de Ecomobiel beurs die op 9 en 10 oktober in Ahoy wordt gehouden.

Fred Kramer

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.