Start bouw biogas tankstation in Tilburg

In Tilburg is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een LBG (biogas) tankstation. LBG is de duurzame variant van (LNG Liquid Natural Gas) en wordt gemaakt van biologische afvalproducten. Het tankstation moet in november klaar zijn.

Iveco-Schouten dat het project heeft ingezet, gebruikt nu nog een mobiele LBG vulinstallatie op eigen terrein. Met de nieuwe locatie moet een groeiend potentieel groene vrachtwagens moeten kunnen worden bediend.

’s Nachts

Trucks die op LBG rijden zijn veel schoner en veel stiller dan dieselvoertuigen. Deze vrachtwagens kunnen ’s avonds en ’s nachts zonder geluidsoverlast steden bevoorraden. Vooral supermarktketens hebben hier behoefte aan.

De bouw van het vulstation levert een bijdrage aan het verduurzamen van de logistieke sector in de regio Tilburg. In de regio Midden-Brabant zijn al enkele transporteurs die rijden met vrachtwagens op LBG.

Besparing

Het aantal vrachtwagens dat op biogas rijdt, zal naar verwachting snel uitbreiden nu de komst van het tankstation op bedrijventerrein Schepersven vast staat. Vanuit Tilburg kan Iveco-Schouten  uit voorraad trekkers leveren die voor de transporteur direct een aanzienlijke besparing opleveren.

Wethouder Erik de Ridder (Economische Zaken): “Logistiek staat vaak nog bekend als een niet-duurzame sector, maar dat beeld is aan het veranderen. Het rijden op biobrandstoffen is in opkomst en dit plan is daar een goed voorbeeld van. Als gemeente stimuleren wij dit soort ontwikkelingen en daarom hebben wij in 2011 MVO-subsidie toegekend.”

Lees ook: Investeren in LNG noodzakelijk voor schoner vrachtverkeer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Start bouw biogas tankstation in Tilburg | TankPro.nl

Start bouw biogas tankstation in Tilburg

In Tilburg is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een LBG (biogas) tankstation. LBG is de duurzame variant van (LNG Liquid Natural Gas) en wordt gemaakt van biologische afvalproducten. Het tankstation moet in november klaar zijn.

Iveco-Schouten dat het project heeft ingezet, gebruikt nu nog een mobiele LBG vulinstallatie op eigen terrein. Met de nieuwe locatie moet een groeiend potentieel groene vrachtwagens moeten kunnen worden bediend.

’s Nachts

Trucks die op LBG rijden zijn veel schoner en veel stiller dan dieselvoertuigen. Deze vrachtwagens kunnen ’s avonds en ’s nachts zonder geluidsoverlast steden bevoorraden. Vooral supermarktketens hebben hier behoefte aan.

De bouw van het vulstation levert een bijdrage aan het verduurzamen van de logistieke sector in de regio Tilburg. In de regio Midden-Brabant zijn al enkele transporteurs die rijden met vrachtwagens op LBG.

Besparing

Het aantal vrachtwagens dat op biogas rijdt, zal naar verwachting snel uitbreiden nu de komst van het tankstation op bedrijventerrein Schepersven vast staat. Vanuit Tilburg kan Iveco-Schouten  uit voorraad trekkers leveren die voor de transporteur direct een aanzienlijke besparing opleveren.

Wethouder Erik de Ridder (Economische Zaken): “Logistiek staat vaak nog bekend als een niet-duurzame sector, maar dat beeld is aan het veranderen. Het rijden op biobrandstoffen is in opkomst en dit plan is daar een goed voorbeeld van. Als gemeente stimuleren wij dit soort ontwikkelingen en daarom hebben wij in 2011 MVO-subsidie toegekend.”

Lees ook: Investeren in LNG noodzakelijk voor schoner vrachtverkeer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.