accuwisselstation

Verhagen opent eerste Accuwisselstation op Schiphol

accuwisselstation

Het eerste Accuwisselstation (AWS) van Better Place in Nederland wordt maandag geopend op Schiphol. In een AWS kunnen lege accu’s in vijf minuten worden verwisseld voor volle. Het AWS gaat zich vooralsnog richten op elektrische taxi’s.

Voor dit project stelt AWS-fabrikant Better Place 10 elektrische Renault-voertuigen beschikbaar aan drie taxibedrijven, waaronder Connexxion. Hiermee maakt Better Place het mogelijk voor taxibedrijven om zonder extra laadtijd onbeperkt elektrisch te kunnen rijden tussen Schiphol en Amsterdam.

Minister Verhagen neemt maandag plaats in een elektrische taxi om de accuswitch mee te maken. Zo meldt Taxipro.nl.

Wasstraat

Het accuwisselstation van Better Place ziet eruit als een wasstraat. Renault  ontwierp er speciaal auto’s voor met een verwisselbaar batterijpakket. Wanneer de auto in het station staat, wordt de bodemplaat schoon gesproeid en openen twee luiken in vloer.

De auto blijkt dan op een reparatiebrug te staan. Een schaarmechanisme onder de brug neemt het 250 kilogram lege batterijpakket uit de auto en plaatst een vol pakket. Binnen vijf minuten kan de auto doorrijden.

Lees ook: Accuwisselstation; concurrent of kans voor tankstation?

Lees ook: Connexxion begint met elektrisch taxivervoer vanaf Schiphol

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.