Shell Monnikenhuizen Arnhem

Shell tankstation Arnhem moet wijken voor woningbouw

Het Shell tankstation Monnikenhuizen aan de Rosendaalseweg in Arnhem gaat dicht. De gemeente Arnhem wil Shell geen nieuwe vergunning geven. Op de plek van het tankstation zullen woningen worden gebouwd. Het tankstation zal binnen twee weken de deuren sluiten.

Volgens de gemeente Arnhem is Shell al in 2010 op de hoogte gebracht van de plannen om woningbouw te plegen op de plek waar nu het tankstation is gevestigd. Op 1 oktober moet het terrein zijn opgeleverd. Shell zal niet worden gecompenseerd en krijgt ook geen andere locatie toegewezen van de gemeente Arnhem.

Prachtige locatie

“Dat houdt in dat we voorbereiding moeten treffen om het tankstation te ontmantelen”, zegt woordvoerder Lukas Burgering van Shell. “Om de opleverdatum te halen zullen we de zaak binnen twee weken moeten sluiten.”

Shell betreurt de beslissing van de gemeente Arnhem. “Dit is een prachtige locatie die we graag hadden willen voortzetten maar dat gaat nu niet meer. Gelukkig hebben we in Arnhem meerdere tankstations. De vaste klanten zullen de weg naar deze locaties wel weten te vinden”, verwacht Burgering.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.