electric-car-800-W

Denen bouwen elektrische auto met 800 km actieradius

De Denen lijken een doorbraak te hebben gemaakt in elektrisch rijden. Auto-ontwikkelaars zeggen een auto te hebben ontwikkeld met een actieradius van 800 kilometer. Daarmee zou de het grootste probleem van elektrisch rijden (een beperkte actieradius) zijn overwonnen.

De elektrische motor van de auto, genaamd de Qbeak, wordt gevoed door een mengsel van biomethanol en waterstof. Critici beweren dat hiermee de Qbeak geen echte elektrische auto is. De Denen betwisten dat.

Demonstratie

De auto is een project van 3 Deense bedrijven.  De ontwikkelaars zeggen biomethanol te gebruiken omdat het te produceren is uit aardgas, biomassa en houtafval.  Een fabriek in IJsland gebruikt CO2-emissies om biomethanol te produceren.

De combinatie van de batterij met het ontwerp van de auto zorgt voor de hoge actieradius. De auto weegt maar 425 kilogram, maar kan een snelheid bereiken van 120 kilometer per uur. Om de auto in actie te zien moet nog even gewacht worden. Een demonstratie staat gepland voor 2013.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Denen bouwen elektrische auto met 800 km actieradius | TankPro.nl
electric-car-800-W

Denen bouwen elektrische auto met 800 km actieradius

De Denen lijken een doorbraak te hebben gemaakt in elektrisch rijden. Auto-ontwikkelaars zeggen een auto te hebben ontwikkeld met een actieradius van 800 kilometer. Daarmee zou de het grootste probleem van elektrisch rijden (een beperkte actieradius) zijn overwonnen.

De elektrische motor van de auto, genaamd de Qbeak, wordt gevoed door een mengsel van biomethanol en waterstof. Critici beweren dat hiermee de Qbeak geen echte elektrische auto is. De Denen betwisten dat.

Demonstratie

De auto is een project van 3 Deense bedrijven.  De ontwikkelaars zeggen biomethanol te gebruiken omdat het te produceren is uit aardgas, biomassa en houtafval.  Een fabriek in IJsland gebruikt CO2-emissies om biomethanol te produceren.

De combinatie van de batterij met het ontwerp van de auto zorgt voor de hoge actieradius. De auto weegt maar 425 kilogram, maar kan een snelheid bereiken van 120 kilometer per uur. Om de auto in actie te zien moet nog even gewacht worden. Een demonstratie staat gepland voor 2013.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.