Fabriek in IJsland zet CO2 om in dieselvervanger

Het is wetenschappers in IJsland gelukt om van afgevangen CO2 weer brandstof te maken. Daarmee lijkt een enorme stap te zijn genomen om CO2 als afvalproduct weer opnieuw in te zetten als schakel in de energievoorziening. Het proces is uniek in de wereld.

In IJsland is Carbon Recycling International (CRI) twee jaar lang hard bezig geweest om een proces te ontwikkelen waarmee van CO2 methanol kan worden gemaakt zonder ongewenste bijverschijnselen.

Met het zetten van één extra stap is van methanol ook dimythel ether (DME) te maken. DME is een geschikt alternatief voor diesel. Volvo Trucks draait momenteel succesvol proef met DME als brandstof voor trucks. Carbon Recycling International houdt dit in gedachten voor de toekomst, meldt TTM.nl

Lees ook: DME als vervanger voor diesel

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fabriek in IJsland zet CO2 om in dieselvervanger | TankPro.nl

Fabriek in IJsland zet CO2 om in dieselvervanger

Het is wetenschappers in IJsland gelukt om van afgevangen CO2 weer brandstof te maken. Daarmee lijkt een enorme stap te zijn genomen om CO2 als afvalproduct weer opnieuw in te zetten als schakel in de energievoorziening. Het proces is uniek in de wereld.

In IJsland is Carbon Recycling International (CRI) twee jaar lang hard bezig geweest om een proces te ontwikkelen waarmee van CO2 methanol kan worden gemaakt zonder ongewenste bijverschijnselen.

Met het zetten van één extra stap is van methanol ook dimythel ether (DME) te maken. DME is een geschikt alternatief voor diesel. Volvo Trucks draait momenteel succesvol proef met DME als brandstof voor trucks. Carbon Recycling International houdt dit in gedachten voor de toekomst, meldt TTM.nl

Lees ook: DME als vervanger voor diesel

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.