Dansen voor een goed doel bij tankstation

VIDEO-Een dansgroep op het voorterrein van een tankstation: een spectaculaire combinatie. Bezoekers van BP De Lucht konden op vrijdag 8 juni tijdens het tanken genieten van een Capoeirashow. Deze show werd verzorgd door het project Meninos Capoeiristas de Natal (MCN). Zij stimuleren, ondersteunen en begeleiden kansarme (straat)kinderen in Brazilië.

Elke dag geven zij ongeveer 80 kinderen les in Capoeira, een Braziliaanse dans-vechtsport. Een voorwaarde om deel te nemen aan deze lessen is dat de kinderen naar school gaan. Zo wil MCN de Braziliaanse kinderen stimuleren om gebruik te maken van het onderwijs. Vanuit Nederland wordt MCN ondersteund door de Stichting SooS-Brasil.

Sponsor

De Lucht Tankstations sponsort dit project met brandstof. Als dank daarvoor gaf de dansgroep een show op het voorterrein van BP De Lucht. Clemens van Hulten, eigenaar van De Lucht: `Bezoekers van het tankstation waren aangenaam verrast. Ze bleven even stilstaan om te kijken naar de show.”

Spectaculair

“Het is tenslotte niet iets dat je verwacht bij een tankstation en het ziet er behoorlijk spectaculair uit. We hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en met dit project dragen we bij aan een beter leven voor straatkinderen in Brazilië. Tegelijkertijd laten we zien dat tanken ook leuk kan zijn.´

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.