tinq, tankstation, onbemand, benzinepomp

Aantal onbemande tankstations stijgt minder snel

Het aantal bezoekers van tankstations blijft  met 1,2 miljoen mensen per dag stabiel. Maar er wordt in de shop minder uitgegeven aan eten of drinken (7%). Het aantal onbemande tankstations neemt minder snel toe, terwijl de hoeveelheid  bakery’s gelijk blijft. Dat blijkt uit het Nationaal Petrol Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep en Out of Home.

Het aantal tankstations in ons land is nagenoeg stabiel. Minder dan voorgaande jaren stijgt het aantal onbemande stations met 4% naar 1405 stations in totaal.

Dit gaat geheel ten koste van de bemande niet-snelweg stations, die met 3% tot in totaal 2095 afnemen. De stijging van onbemande tankstations is beduidend minder dan de stijging van 10% en 9% in respectievelijk 2010 en 2011.

Snelweg en woonwijk

Er is een duidelijk verschil tussen de snelweg en woonwijk als het gaat om het gemiddeld besteed bedrag: langs de snelweg blijven de heavy users relatief meer besteden (+10%). In de woonwijk daalt het aantal kopers en het gemiddeld besteed bedrag met 4%.

Dat komt vooral door een ander koperspubliek en een andere reden van bezoek.

Tabak

Naast dit verschil tussen woonwijk en snelweg is ook het verschil zichtbaar tussen ‘eten drinken’ en ‘tabak’. Waar het aantal kopers van eten en drinken afneemt en het gemiddeld besteed bedrag toeneemt, geldt voor tabak dat het percentage kopers stijgt en dat de gemiddelde besteding per koper juist beduidend daalt.

En opvallend: het ontbijtje langs de weg heeft nog geen doorslaggevende resultaten op kopersniveau.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal onbemande tankstations stijgt minder snel | TankPro.nl
tinq, tankstation, onbemand, benzinepomp

Aantal onbemande tankstations stijgt minder snel

Het aantal bezoekers van tankstations blijft  met 1,2 miljoen mensen per dag stabiel. Maar er wordt in de shop minder uitgegeven aan eten of drinken (7%). Het aantal onbemande tankstations neemt minder snel toe, terwijl de hoeveelheid  bakery’s gelijk blijft. Dat blijkt uit het Nationaal Petrol Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep en Out of Home.

Het aantal tankstations in ons land is nagenoeg stabiel. Minder dan voorgaande jaren stijgt het aantal onbemande stations met 4% naar 1405 stations in totaal.

Dit gaat geheel ten koste van de bemande niet-snelweg stations, die met 3% tot in totaal 2095 afnemen. De stijging van onbemande tankstations is beduidend minder dan de stijging van 10% en 9% in respectievelijk 2010 en 2011.

Snelweg en woonwijk

Er is een duidelijk verschil tussen de snelweg en woonwijk als het gaat om het gemiddeld besteed bedrag: langs de snelweg blijven de heavy users relatief meer besteden (+10%). In de woonwijk daalt het aantal kopers en het gemiddeld besteed bedrag met 4%.

Dat komt vooral door een ander koperspubliek en een andere reden van bezoek.

Tabak

Naast dit verschil tussen woonwijk en snelweg is ook het verschil zichtbaar tussen ‘eten drinken’ en ‘tabak’. Waar het aantal kopers van eten en drinken afneemt en het gemiddeld besteed bedrag toeneemt, geldt voor tabak dat het percentage kopers stijgt en dat de gemiddelde besteding per koper juist beduidend daalt.

En opvallend: het ontbijtje langs de weg heeft nog geen doorslaggevende resultaten op kopersniveau.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.