Brand Oil wil volume vergroten met overname Compaan

Inter Oil, moedermaatschappij van Brand Oil en Amigo tankstations neemt alle activiteiten van Compaan Nederland over. Volgens directeur Arjen Sietsma moet de overname het volume van het Amigo tankstation-netwerk garanderen. Met de overname komt het aantal tankstations op 93.

Compaan heeft een sterke positie in Noord-Nederland op het gebied van brandstofleveranties aan de eindgebruiker. Tevens exploiteert en belevert Compaan 23 tankstations in Noord- en Zuid-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe.

Samenwerking

Directeur Sietsma is zeer verheugd met de overname. “In eerste instantie zijn we uitgegaan van een samenwerking tussen beide partijen maar uiteindelijk is er deze overname uitgerold. De brandstofafzet zal zeker niet groeien de komende jaren, dus is het voor ons van belang om qua volume te groeien. Dat deden we ieder jaar met de aankoop van een stationnetje of drie, maar nu hebben we meteen een grote klap gemaakt.”

Lukoil

De toetreding van de Russische oliemaatschappij Lukoil op de Nederlandse markt is niet van invloed geweest op de overname van Compaan. Lukoil is met name geïnteresseerd in middelgrote netwerken. “Nee, de onderhandelingen hebben vier maanden geduurd en toen was van de toetreding van Lukoil nog geen sprake. Maar ik ben nu wel blij dat we op tijd hebben geschakeld.”

De onderneming die nu ontstaat is goed voor een jaardoorzet van 240 miljoen liter.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.