LUKOIL krijgt groen licht voor overname 59 tankstations

De Russische oliemaatschappij LUKOIL heeft groen licht gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Belgische Raad voor de Mededinging voor de overname van Verolma Groep. Dankzij de overname van Verolma’s dochterondernemingen SmeetsGeelen en Verboven maakt LUKOIL zijn intrede op de Nederlandse tankstationmarkt en breidt het zijn activiteiten in België verder uit.LUKOIL start later dit jaar met de rebranding van de verworven tankstations.

De 46 verworven tankstations in Nederland, met name gevestigd in de provincie Limburg, vormen voor LUKOIL de ideale uitvalsbasis voor een verdere groei op de Nederlandse markt.

In België brengt deze overname het totaal aantal tankstations op 181, waarbij de 13 verworven Belgische stations voornamelijk een blinde vlek in de Limburgse grensstreek in het LUKOIL-netwerk invullen. Bovendien wordt LUKOIL dankzij de overname van de Verboven groep vanaf nu ook actief op de markt van de huisbrandolieleveringen.

Expansie

Het betreden van de Nederlandse tankstationmarkt past binnen de expansiestrategie die LUKOIL tot één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld heeft gemaakt. Sinds de verwerving van een participatie van 45% in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, keek LUKOIL uit naar een verdere uitbouw en versterking van zijn aanwezigheid op de Benelux-markt door het verwerven van een netwerk van eigen tankstations in Nederland.

Huisstijl

Zowel de Belgische als de Nederlandse tankstations van Verolma Groep zijn momenteel nog actief onder verschillende merknamen. Nu de overname is afgerond, volgt vanaf het najaar 2012 een volledige rebranding naar de kenmerkende rood-witte LUKOIL-huisstijl.

LUKOIL rolt vanaf dat moment ook in deze stations zijn concept uit: hoogkwalitatieve brandstof tanken tegen de beste prijs in de omgeving, mét klantvriendelijke service.

Prijsgarantie

De prijsgarantie wordt mogelijk gemaakt doordat medewerkers tweemaal per dag een controle uitvoeren naar de brandstofprijzen in de buurt van elk LUKOIL-station en, waar nodig, de prijzen aanpassen.

Bij dit streven naar de scherpste prijzen heeft LUKOIL de kwaliteit van haar brandstoffen en service hoog in het vaandel staan. Waar mogelijk zal in de verworven stations deze prijsbrekersstrategie worden aangevuld met LUKOIL’s shopconcept.

Lees ook: Topman LUKOIL ziet groeikansen op Nederlandse markt

Lees ook: LUKOIL; bedreiging of kans?

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LUKOIL krijgt groen licht voor overname 59 tankstations | TankPro.nl

LUKOIL krijgt groen licht voor overname 59 tankstations

De Russische oliemaatschappij LUKOIL heeft groen licht gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Belgische Raad voor de Mededinging voor de overname van Verolma Groep. Dankzij de overname van Verolma’s dochterondernemingen SmeetsGeelen en Verboven maakt LUKOIL zijn intrede op de Nederlandse tankstationmarkt en breidt het zijn activiteiten in België verder uit.LUKOIL start later dit jaar met de rebranding van de verworven tankstations.

De 46 verworven tankstations in Nederland, met name gevestigd in de provincie Limburg, vormen voor LUKOIL de ideale uitvalsbasis voor een verdere groei op de Nederlandse markt.

In België brengt deze overname het totaal aantal tankstations op 181, waarbij de 13 verworven Belgische stations voornamelijk een blinde vlek in de Limburgse grensstreek in het LUKOIL-netwerk invullen. Bovendien wordt LUKOIL dankzij de overname van de Verboven groep vanaf nu ook actief op de markt van de huisbrandolieleveringen.

Expansie

Het betreden van de Nederlandse tankstationmarkt past binnen de expansiestrategie die LUKOIL tot één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld heeft gemaakt. Sinds de verwerving van een participatie van 45% in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, keek LUKOIL uit naar een verdere uitbouw en versterking van zijn aanwezigheid op de Benelux-markt door het verwerven van een netwerk van eigen tankstations in Nederland.

Huisstijl

Zowel de Belgische als de Nederlandse tankstations van Verolma Groep zijn momenteel nog actief onder verschillende merknamen. Nu de overname is afgerond, volgt vanaf het najaar 2012 een volledige rebranding naar de kenmerkende rood-witte LUKOIL-huisstijl.

LUKOIL rolt vanaf dat moment ook in deze stations zijn concept uit: hoogkwalitatieve brandstof tanken tegen de beste prijs in de omgeving, mét klantvriendelijke service.

Prijsgarantie

De prijsgarantie wordt mogelijk gemaakt doordat medewerkers tweemaal per dag een controle uitvoeren naar de brandstofprijzen in de buurt van elk LUKOIL-station en, waar nodig, de prijzen aanpassen.

Bij dit streven naar de scherpste prijzen heeft LUKOIL de kwaliteit van haar brandstoffen en service hoog in het vaandel staan. Waar mogelijk zal in de verworven stations deze prijsbrekersstrategie worden aangevuld met LUKOIL’s shopconcept.

Lees ook: Topman LUKOIL ziet groeikansen op Nederlandse markt

Lees ook: LUKOIL; bedreiging of kans?

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.