Populariteit goedkoop tanken-app’s groeit

Een applicatie op de smartphone waarop je kunt zien bij welk tankstation je het goedkoopst kunt tanken. App’s als Benzine-Jip en Direct Lease Tankservice worden steeds populairder onder automobilisten. Zo stond Jip eerder dit jaar al op nummer één in de App Store en gebruikten maar liefst 45.000 personen vorige maand de Tankservice-app.

Gebruikers van de app zien op hun iPhone wat er bij welk station valt te besparen op een volle brandstoftank. De applicatie houdt daarbij rekening met de grootte van de brandstoftank van de auto.

Dichtsbijzijnd

Martijn van Paassen van Jip: “Waar je ook bent, met de benzine-Jip zie je direct waar het dichtstbijzijnde goedkope tankstation is. En als je weet waar je de tank het liefst volgooit, dan navigeert de applicatie je er meteen naartoe.”

“Wij verversen dagelijks de prijzen in de app. Het te behalen voordeel voor de tanker komt tot stand volgens een nieuwe en meer accurate voorspellingsmethode gebaseerd op betalingen aan de kassa bij gemiddeld 3.000 tankstations per dag. Het prijsbeeld in de app is daarmee realistischer dan de adviesprijzen.”

Voorspelling

De benzineprijzen op de goedkoop tanken-app’s zijn voor een heel groot deel van vandaag, in ieder geval van de goedkope stations die hun prijzen online publiceren. Voor de overige prijzen voorspelt de app de prijs van vandaag op basis van tankingen van de afgelopen dagen, heel veel feedback van de gebruikers, de historie van dat station en de algemene prijsfluctuaties van de afgelopen dagen.

Het kan dus zijn dat de app er wel eens 1 a 2 cent naast zit. Maar de goedkope tankstations zijn in realiteit altijd wel de goedkope. Evaluatie van dit prijsmodel laat zien dat de app het afgelopen jaar er voor 95% van alle prijzen er maximaal 1 cent naast zat.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Populariteit goedkoop tanken-app’s groeit”

Ruud van Wijngaarden|25.05.12|10:51

De benzine-Jip proberen? Download hem hier voor iPhone (de Android-versie is in aantocht): http://bit.ly/benzineJip. Iedereen die graag wil meepraten over de verdere ontwikkeling en verbeteringen aan de app is van harte welkom op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/benzineJip.

chantalle schrijnemaekers|07.06.12|17:54

Goedemiddag,

Hoe kunnen wij worden opgenomen in deze app, wij zijn namelijk ook een tankstation en willen graag ook genoemd worden in deze app.

Met vriendelijke groet,

C.Schrijnemaekers.

Ruud van Wijngaarden|11.06.12|10:33

@Chantalle, Dat is uiteraard mogelijk. Graag de naam, adres en merk van het station mailen naar contact@jip.nl. Voorwaarde is alleen dat er met tankpassen van Travelcard afgerekend kan worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.