Duits-Nederlandse samenwerking met project ‘Groen Gas’

De vijf noordelijke provincies in Nederland gaan nauw samenwerken met aangrenzende Duitse deelstaten om groen gas-projecten beter van de grond te krijgen. Daartoe is een subsidie van in totaal 7 miljoen euro vrijgemaakt. Het project ‘Groen Gas’ moet een stevige impuls geven aan het gebruik van groen gas als transportbrandstof en als alternatief voor aardgas.

Het Duits-Nederlandse grensgebied neemt volgens de projectpartners een vooraanstaande positie in op het gebied van groen gas, met talrijke initiatieven. Maar partijen stellen vast dat veel van de lopende en geplande ontwikkelingen nu los van elkaar staan waardoor de grootschalige introductie van groen gas minder vlot verloopt dan gewenst.

Samenwerking

Samenwerking over de grens moet hier verandering in brengen. De projectpartners stellen in het kader van de samenwerking vast dat Duitsland een voorsprong heeft op het gebied van productie en ook beschikt over veel van de in te zetten technologieën.
Nederland heeft volgens de partners veel kennis op het gebied van gas en gasdistributie.

Ambitie

Het project komt voor een deel voort uit de Taskforce Groen Gas die de provincies Friesland, Groningen en Drenthe in 2010 oprichtten om het gebruik van groen gas aan te zwengelen en ervoor te zorgen dat de productie van groen gas tegen 2020 zal zijn toegenomen tot 500 miljoen kuub in Noord Nederland.
Een hoge ambitie, want toen dat in 2010 besloten werd, was de productie in heel Nederland nog geen 16 miljoen kuub.

Financiering

Het project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Ook de projectpartners dragen er financieel aan bij. Als provincies zijn Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland bij het project betrokken, meldt Energeia.nl.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duits-Nederlandse samenwerking met project ‘Groen Gas’ | TankPro.nl

Duits-Nederlandse samenwerking met project ‘Groen Gas’

De vijf noordelijke provincies in Nederland gaan nauw samenwerken met aangrenzende Duitse deelstaten om groen gas-projecten beter van de grond te krijgen. Daartoe is een subsidie van in totaal 7 miljoen euro vrijgemaakt. Het project ‘Groen Gas’ moet een stevige impuls geven aan het gebruik van groen gas als transportbrandstof en als alternatief voor aardgas.

Het Duits-Nederlandse grensgebied neemt volgens de projectpartners een vooraanstaande positie in op het gebied van groen gas, met talrijke initiatieven. Maar partijen stellen vast dat veel van de lopende en geplande ontwikkelingen nu los van elkaar staan waardoor de grootschalige introductie van groen gas minder vlot verloopt dan gewenst.

Samenwerking

Samenwerking over de grens moet hier verandering in brengen. De projectpartners stellen in het kader van de samenwerking vast dat Duitsland een voorsprong heeft op het gebied van productie en ook beschikt over veel van de in te zetten technologieën.
Nederland heeft volgens de partners veel kennis op het gebied van gas en gasdistributie.

Ambitie

Het project komt voor een deel voort uit de Taskforce Groen Gas die de provincies Friesland, Groningen en Drenthe in 2010 oprichtten om het gebruik van groen gas aan te zwengelen en ervoor te zorgen dat de productie van groen gas tegen 2020 zal zijn toegenomen tot 500 miljoen kuub in Noord Nederland.
Een hoge ambitie, want toen dat in 2010 besloten werd, was de productie in heel Nederland nog geen 16 miljoen kuub.

Financiering

Het project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Ook de projectpartners dragen er financieel aan bij. Als provincies zijn Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland bij het project betrokken, meldt Energeia.nl.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.