Tango gaat over op zuinige LED luifelverlichting

Het onbemande tankstationnetwerk van Tango gaat op al haar 120 locaties LED luifelverlichting aanbrengen. Ook zullen alle nieuw te bouwen bemande Q8 en IDS tankstations in heel Europa worden voorzien van intelligente LED luifelverlichting. Eigenaar Q8 wil zo een grote slag in energiebesparing maken.

Om het energieverbruik op de tankstations drastisch te verminderen zette Tango drie jaar geleden de eerste stap naar LED verlichting.

Proef

Op een test-site werden de conventionele Metaal Halide lampen vervangen door een duurzame en energiezuinige LED-luifelverlichting. Daarbij werd een hoge energiebesparing van wel 75% gerealiseerd.

Na deze succesvolle proef heeft Tango ervoor gekozen alle nieuwe en bestaande Tango tankstations (120 in totaal) te voorzien van deze intelligente LED Luifelverlichting. Het gaat om de De Luci Series van Bever Innovations

Belasten

Bob Kievits, directeur Retail van Kuwait Petroleum, dat eigenaar is van het Tango netwerk: “Tango bouwt innovatieve onbemande tankstations die worden uitgerust met de modernste technieken en voldoen aan de strengste milieueisen die vandaag w0orden gesteld.”

“Bij het bouwen en vernieuwen van onze stations letten wij dan ook nauwlettend op de mogelijkheden tot het besparen van de kosten en het minimaal belasten van het milieu.”

Veiligheid

Niet enkel de hoge energiebesparing was een reden voor Tango om over te stappen op LED verlichting. Ook het veiligheidsgevoel voor de klant was van belang voor de keuze. Wanneer de huidige LED verlichting beweging waarneemt, gaat deze vloeiend van gedimd naar vol vermogen.

De klant krijgt al het gewenste licht zoals dit op dat moment nodig is om te tanken, en gelijkertijd wordt een visueel prettige omgeving gecreëerd. Wanneer er geen beweging meer wordt waargenomen, schakelt de LED verlichting na enkele minuten vloeiend terug naar gedimd licht.

Dimmen

Ook in de gedimde modus zorgt de LED verlichting voor een goed verlichte luifel die aantrekkelijk en veilig oogt voor passanten.

De Luci series van Bever worden momenteel naar meer dan 40 landen wereldwijd geëxporteerd. In Nederland maken onder meer Shell, BP, Texaco, Tango, Brandoil, Tamoil gebruik van deze energiezuinige LED-lamp.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Tango gaat over op zuinige LED luifelverlichting”

John van M|14.05.12|22:21

Mooi dat LED verlichting steeds meer toegepast wordt, vooral in tankstations waar ze lange uren maken. Misschien toch maar eens kijken naar zonnepanelen, als de energieprijzen alsmaar stijgen is dat geen slecht idee meer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tango gaat over op zuinige LED luifelverlichting | TankPro.nl

Tango gaat over op zuinige LED luifelverlichting

Het onbemande tankstationnetwerk van Tango gaat op al haar 120 locaties LED luifelverlichting aanbrengen. Ook zullen alle nieuw te bouwen bemande Q8 en IDS tankstations in heel Europa worden voorzien van intelligente LED luifelverlichting. Eigenaar Q8 wil zo een grote slag in energiebesparing maken.

Om het energieverbruik op de tankstations drastisch te verminderen zette Tango drie jaar geleden de eerste stap naar LED verlichting.

Proef

Op een test-site werden de conventionele Metaal Halide lampen vervangen door een duurzame en energiezuinige LED-luifelverlichting. Daarbij werd een hoge energiebesparing van wel 75% gerealiseerd.

Na deze succesvolle proef heeft Tango ervoor gekozen alle nieuwe en bestaande Tango tankstations (120 in totaal) te voorzien van deze intelligente LED Luifelverlichting. Het gaat om de De Luci Series van Bever Innovations

Belasten

Bob Kievits, directeur Retail van Kuwait Petroleum, dat eigenaar is van het Tango netwerk: “Tango bouwt innovatieve onbemande tankstations die worden uitgerust met de modernste technieken en voldoen aan de strengste milieueisen die vandaag w0orden gesteld.”

“Bij het bouwen en vernieuwen van onze stations letten wij dan ook nauwlettend op de mogelijkheden tot het besparen van de kosten en het minimaal belasten van het milieu.”

Veiligheid

Niet enkel de hoge energiebesparing was een reden voor Tango om over te stappen op LED verlichting. Ook het veiligheidsgevoel voor de klant was van belang voor de keuze. Wanneer de huidige LED verlichting beweging waarneemt, gaat deze vloeiend van gedimd naar vol vermogen.

De klant krijgt al het gewenste licht zoals dit op dat moment nodig is om te tanken, en gelijkertijd wordt een visueel prettige omgeving gecreëerd. Wanneer er geen beweging meer wordt waargenomen, schakelt de LED verlichting na enkele minuten vloeiend terug naar gedimd licht.

Dimmen

Ook in de gedimde modus zorgt de LED verlichting voor een goed verlichte luifel die aantrekkelijk en veilig oogt voor passanten.

De Luci series van Bever worden momenteel naar meer dan 40 landen wereldwijd geëxporteerd. In Nederland maken onder meer Shell, BP, Texaco, Tango, Brandoil, Tamoil gebruik van deze energiezuinige LED-lamp.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Tango gaat over op zuinige LED luifelverlichting”

John van M|14.05.12|22:21

Mooi dat LED verlichting steeds meer toegepast wordt, vooral in tankstations waar ze lange uren maken. Misschien toch maar eens kijken naar zonnepanelen, als de energieprijzen alsmaar stijgen is dat geen slecht idee meer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.