green planet pesse duurzaam tankstation

Groen gasleiding verbindt tankstation met afvalverwerker

Green Planet, het duurzame in aanbouw zijnde tankstation in Pesse, krijgt een directe groen gasverbinding met afvalverwerker Attero in Wijster. Daarmee kan het tankstation voor de volle honderd procent groen gas leveren. De werkzaamheden aan de gasleiding beginnen op 15 mei.

De verwachting is dat Green Planet begin 2013 operationeel moet zijn. Het tankstation wordt een unicum in Nederland met een aanbod van alle mogelijke alternatieve en conventionele brandstoffen.

Zonnepanelen

Daarbij gaat het tankstation haar eigen energie opwekken onder meer door middel van zonnepanelen en krijgt het een informatiecentrum een winkel , een brasserie en een terras. Ook zijn er tal van mogelijkheden voor het opladen van elektrische voertuigen.

Green Planet wil zo duurzaam mogelijk te werk gaan en ziet het dus als een vereiste dat de groen gas levering ook daadwerkelijk op een zo’n groen mogelijke manier tot stand komt.

Biogas

Met een directe groen gasleiding naar afvalverwerker Attero moet dat worden bewerkstelligt. Bij Attero in Wijster wordt het groene gas geproduceerd door afval en reststromen te vergisten en dit biogas vervolgens op aardgaskwaliteit te brengen. Daarmee wordt Green Planet het eerste tankstation in Nederland waar 100 procent groen gas kan worden getankt.

Kip-ei

Volgens eigenaar Edward Doorten lost Green Planet met het aanbieden van alle mogelijke duurzame brandstoffen het kip-ei-probleem op. Met een dusdanig aanbod heeft de automobilist geen excuus meer om niet duurzaam te rijden, is de gedachte.

De groen gasleiding die Attero met Green Planet verbindt, wordt onderdeel van het aardgasnetwerk dat wordt aangelegd tussen Attero en de gemeente Hoogeveen. De planning is dat de groen gasleiding eind 2012 klaar is.

Lees ook: Groen licht voor energiestation Green Planet

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groen gasleiding verbindt tankstation met afvalverwerker | TankPro.nl
green planet pesse duurzaam tankstation

Groen gasleiding verbindt tankstation met afvalverwerker

Green Planet, het duurzame in aanbouw zijnde tankstation in Pesse, krijgt een directe groen gasverbinding met afvalverwerker Attero in Wijster. Daarmee kan het tankstation voor de volle honderd procent groen gas leveren. De werkzaamheden aan de gasleiding beginnen op 15 mei.

De verwachting is dat Green Planet begin 2013 operationeel moet zijn. Het tankstation wordt een unicum in Nederland met een aanbod van alle mogelijke alternatieve en conventionele brandstoffen.

Zonnepanelen

Daarbij gaat het tankstation haar eigen energie opwekken onder meer door middel van zonnepanelen en krijgt het een informatiecentrum een winkel , een brasserie en een terras. Ook zijn er tal van mogelijkheden voor het opladen van elektrische voertuigen.

Green Planet wil zo duurzaam mogelijk te werk gaan en ziet het dus als een vereiste dat de groen gas levering ook daadwerkelijk op een zo’n groen mogelijke manier tot stand komt.

Biogas

Met een directe groen gasleiding naar afvalverwerker Attero moet dat worden bewerkstelligt. Bij Attero in Wijster wordt het groene gas geproduceerd door afval en reststromen te vergisten en dit biogas vervolgens op aardgaskwaliteit te brengen. Daarmee wordt Green Planet het eerste tankstation in Nederland waar 100 procent groen gas kan worden getankt.

Kip-ei

Volgens eigenaar Edward Doorten lost Green Planet met het aanbieden van alle mogelijke duurzame brandstoffen het kip-ei-probleem op. Met een dusdanig aanbod heeft de automobilist geen excuus meer om niet duurzaam te rijden, is de gedachte.

De groen gasleiding die Attero met Green Planet verbindt, wordt onderdeel van het aardgasnetwerk dat wordt aangelegd tussen Attero en de gemeente Hoogeveen. De planning is dat de groen gasleiding eind 2012 klaar is.

Lees ook: Groen licht voor energiestation Green Planet

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.