shell flexplek

Shell gaat flexibele werkplek inrichten in tankstations

Shell is van plan om in Europa flexibele werkplekken in te richten in haar tankstations. De werkplekken met wifi, printers, vergaderruimten en videolinks moeten de automobilist de mogelijkheid bieden om op locatie te kunnen werken. Ten zuiden van Parijs is inmiddels de eerste Shell-flexplek geopend.

Shell is voor het initiatief een samenwerkingsverband aangegaan met ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, Regus.

Behoefte

Het idee erachter is dat de klant steeds mobieler wordt en ook vaker onderweg behoefte heeft aan een werkplek waar in alle rust even een mailtje kan worden verstuurd; of een laatste memo op de smartphone kan worden gelezen.

Shell biedt nu deze mogelijkheid met moderne inegrichte werkplekken die in het tankstation is opgenomen. De automobilist kan dus gecombineerd met het tanken ook lunchen en tussentijds zijn eigen werkplek innemen.

Virtuele concierge

De flexwerkplekken zijn voorzien van de allerlaatste snufje op technisch gebied. Alle voorzieningen die normaal gesproken zijn terug te viden in een ‘gewoon’ kantoor, zijn aanwezig:  wifi, kopieermachines, printers, mogelijkheden voor videoconferences en vergaderruimtes.

Er is zelfs een mogelijkheid om gebruik te maken van koeriersdiensten en als het allemaal wat te ingewikkeld wordt, staat een virtuele concierge klaar om de klant te helpen.

Dagpas

Wie gebruik van de flexwerkplek wil maken kan een dagpas kopen bij het tankstation zelf of gebruik maken van een speciale Regus-card.

Mark Dixon van Regus: “Het enorme potentieel van mobiele telefoons, tablets en de cloudtechnologie blijft onbenut als de gebruikers geen plek vinden die het gebruik ervan stimuleert.”

Kansen

“Zelfs onderweg hebben mensen een plek nodig om te kunnen werken, bijvoorbeeld om rustig te kunnen denken of te printen, al is het maar voor een tijdsbestek van 20 minuten. Anders lijdt hun werk eronder of missen ze belangrijke zakelijke kansen.”

Het is nog onduidelijk wanneer Nederlandse Shell tanskations van flexwerkplekken zullen worden voorzien.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Shell gaat flexibele werkplek inrichten in tankstations”

Karlijn Thompson|06.06.12|17:52

Een interessant maar ambitieus idee. Als dergelijke werkplekken ook rond Amsterdam beschikbaar zouden zijn, zou het een mooie aanvulling zijn op de huidige vergaderzaal in Amsterdam van Regus. Maar eerst maar eens zien of het aanslaat in Frankrijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.