Meer winst voor Shell door hoge olieprijs

Shell heeft over het eerste kwartaal van 2012 een 15,7% hogere winst geboekt, dankzij verbeterde operationele prestaties, een stijging van de volumes bij Upstream en de hoge olieprijs, blijkt uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse olieconcern.

De omzet kwam het afgelopen kwartaal uit op $123,77 miljard, een stijging met 7,8% ten opzichte van een jaar eerder, toen het concern een omzet rapporteerde van $114,84 miljard.

De totale olie- en gasproductie steeg met 4,0% tot 3,55 miljoen vaten olie per dag, vanwege de opgevoerde productie bij met name onconventionele projecten, als Pearl GTL in Qatar en Shell’s oliezandprojecten in Canada.

Strategie

De strategie van het concern, na de teleurstellende resultaten in het vierde kwartaal van 2011, om zich te richten op het stimuleren van de output van zijn gas-to-liquids projecten en zijn oliezandprojecten lijkt daarmee vruchten af te werpen.

“Het afgelopen kwartaal werkten wij aan de realisatie van onze strategie door onze korte termijn prestaties te verbeteren, nieuwe productiegroei te realiseren en de volgende generatie van groei-opties voor aandeelhouders te laten rijpen”, aldus Shell topman Peter Voser.

Goldman

Zakenbank Goldman Sachs spreekt van beter dan verwachtte resultaten. “Het resultaat komt met name voort uit ‘Integrated Gas’, wat de kracht van Pearl GTL en LNG benadrukt”, stelt Goldman. De zakenbank stelt tevens dat de winstmarge van Upstream zich deels heeft hersteld, na het erg zwakke niveau in het vierde kwartaal in 2011.

Goldman is van mening dat het Brits-Nederlandse olieconcern in zijn sector dit jaar de meeste groei zal laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer winst voor Shell door hoge olieprijs | TankPro.nl

Meer winst voor Shell door hoge olieprijs

Shell heeft over het eerste kwartaal van 2012 een 15,7% hogere winst geboekt, dankzij verbeterde operationele prestaties, een stijging van de volumes bij Upstream en de hoge olieprijs, blijkt uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse olieconcern.

De omzet kwam het afgelopen kwartaal uit op $123,77 miljard, een stijging met 7,8% ten opzichte van een jaar eerder, toen het concern een omzet rapporteerde van $114,84 miljard.

De totale olie- en gasproductie steeg met 4,0% tot 3,55 miljoen vaten olie per dag, vanwege de opgevoerde productie bij met name onconventionele projecten, als Pearl GTL in Qatar en Shell’s oliezandprojecten in Canada.

Strategie

De strategie van het concern, na de teleurstellende resultaten in het vierde kwartaal van 2011, om zich te richten op het stimuleren van de output van zijn gas-to-liquids projecten en zijn oliezandprojecten lijkt daarmee vruchten af te werpen.

“Het afgelopen kwartaal werkten wij aan de realisatie van onze strategie door onze korte termijn prestaties te verbeteren, nieuwe productiegroei te realiseren en de volgende generatie van groei-opties voor aandeelhouders te laten rijpen”, aldus Shell topman Peter Voser.

Goldman

Zakenbank Goldman Sachs spreekt van beter dan verwachtte resultaten. “Het resultaat komt met name voort uit ‘Integrated Gas’, wat de kracht van Pearl GTL en LNG benadrukt”, stelt Goldman. De zakenbank stelt tevens dat de winstmarge van Upstream zich deels heeft hersteld, na het erg zwakke niveau in het vierde kwartaal in 2011.

Goldman is van mening dat het Brits-Nederlandse olieconcern in zijn sector dit jaar de meeste groei zal laten zien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.