BETA gaat voordeel zoeken in gezamenlijke inkoop

De BETA gaat vaker onderzoeken of een vorm van gezamenlijke inkoop van diensten of producten een voordeel kan bieden voor de pomphouder. Maandag 10 april is in dat opzicht al een raamovereenkomst gesloten met verwerker Shanks. Deze overeenkomst zou de deelnemende pomphouder al snel een voordeel van enkele honderden euro’s per jaar opleveren.

Bestuurslid en pomphouder Hans Vieveen is mede verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van de overeenkomst met Shanks. “We kunnen zo als branche-organisatie betere prijsafspraken maken. In dit geval levert het me honderden euro’s per jaar op in vergelijking met het contract met mijn huidige afvalverwerker. Ja, dan is overstappen niet zo moeilijk.”

Model

De BETA wil nu vaker dit model gaan toepassen op voor de branche belangrijke diensten of producten. Op het moment is de belangenvereniging aan het onderzoeken of de 6-jaarlijkse vloercontrole beter kan worden ingekocht. Ook op het gebied van carwash vallen er nog een slag te maken.

Energie

Maar BETA wil nog verder kijken. Vieveen: “Wat te denken van een gezamenlijke inkoop van energie. Ik betaal als pomphouder van een gemiddeld tankstation zo’n 20.000 euro per jaar aan energiekosten. We zouden als grootverbruikers best een goede deal met een energieleverancier kunnen maken en zijn ook al in gesprek. Dat is de macht van het getal.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BETA gaat voordeel zoeken in gezamenlijke inkoop | TankPro.nl

BETA gaat voordeel zoeken in gezamenlijke inkoop

De BETA gaat vaker onderzoeken of een vorm van gezamenlijke inkoop van diensten of producten een voordeel kan bieden voor de pomphouder. Maandag 10 april is in dat opzicht al een raamovereenkomst gesloten met verwerker Shanks. Deze overeenkomst zou de deelnemende pomphouder al snel een voordeel van enkele honderden euro’s per jaar opleveren.

Bestuurslid en pomphouder Hans Vieveen is mede verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van de overeenkomst met Shanks. “We kunnen zo als branche-organisatie betere prijsafspraken maken. In dit geval levert het me honderden euro’s per jaar op in vergelijking met het contract met mijn huidige afvalverwerker. Ja, dan is overstappen niet zo moeilijk.”

Model

De BETA wil nu vaker dit model gaan toepassen op voor de branche belangrijke diensten of producten. Op het moment is de belangenvereniging aan het onderzoeken of de 6-jaarlijkse vloercontrole beter kan worden ingekocht. Ook op het gebied van carwash vallen er nog een slag te maken.

Energie

Maar BETA wil nog verder kijken. Vieveen: “Wat te denken van een gezamenlijke inkoop van energie. Ik betaal als pomphouder van een gemiddeld tankstation zo’n 20.000 euro per jaar aan energiekosten. We zouden als grootverbruikers best een goede deal met een energieleverancier kunnen maken en zijn ook al in gesprek. Dat is de macht van het getal.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.