Grootste tankstation ter wereld verlicht door Nederlands bedrijf

VIDEO-Het grootste tankstation ter wereld (Shell) in Berchem Luxemburg heeft een nieuwe verlichting laten aanbrengen door Bever Innovations uit Zierikzee. De nieuwe, slimme luifellampen kunnen met afstandsbediening of automatisch worden gedimd bij het aan- en afrijden van de automobilist op het voorterrein. Dat en de langere levensduur leveren het tankstation volgens Shell een besparing op van 40.000 euro per jaar.

Shell Berchem is een tankstation van uitzonderlijke omvang. Jaarlijks wordt er 300 miljoen liter brandstof omgezet. Ter vergelijking: bij een redelijk groot tankstation in Nederland wordt wekelijks een aantal keren brandstof geleverd door trucks. De site in Berchem wordt dagelijks door 27 trucks bezocht.

Eigenschappen

Het Shell tankstation kent twee luifels: één voor auto’s en één voor vrachtwagens. In beide luifels zijn de originele halide lampen vervangen door 150 Luci Series lampen. Deze lamp heeft bijzondere eigenschappen.

De LED lamp levert een besparing op van 60 tot 80 procent die mede wordt gehaald doordat de lamp zelf reageert op een aan- of afrijdende automobilist op het voorterrein. Ook de levensduur van 20 jaar ligt aanzienlijk hoger dan ‘oude’ lampen.

Verbeelding

Met de verlichting van het grootste tankstation ter wereld heeft het bedrijf uit Zierikzee een klus binnengehaald die tot de verbeelding spreekt. Shell heeft zozeer zijn vertrouwen uitgesproken in de Luci Series, dat het wereldwijd de lamp op de sites wil laten aanbrengen.

Uniek

Daarbij speelt de kostenbesparing een grote rol maar ook het bedieningsgemak is volgens Shell van grote waarde. Global Design & Construction Engineer bij Shell Jurgen van de Winden: “Omdat sites zoals Berchem niet standaard zijn, is de mogelijkheid om elke Luci Series fitting individueel  in te stellen met de afstandsbediening, bijzonder belangrijk. Het vermogen van elke fitting kan zo gemakkelijk worden aangepast naar onze eisen, zonder te werken op hoogte. Dat is uniek in de industrie.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.