esso, prijzenbord

ExxonMobil zet cluster tankstations in de etalage

ExxonMobil wil 78 tankstations in Frankrijk gaan verkopen. De tankstations zullen als één pakket worden verkocht. Ook in andere Europese landen wil ExxonMobil clusters van tankstations in de verkoop zetten. Zo staan in het noorden van Nederland 35 Esso-tankstations in de etalage. 

ExxonMobil exploiteert 740 tankstations in Frankrijk onder de naam Esso. Volgens Esso Frankrijk zal er binnen enkele weken een overeenkomst bekend kunnen worden gemaakt over de verkoop van de betreffende tankstations in één keer.

Lukoil

Als mogelijk geïnteresseerde partijen om de tankstation op te kopen worden franchisers genoemd die onder de naam Esso blijven opereren of het Russische bedrijf Lukoil. Ook in de VS heeft Exxon Mobil benzinestations van de hand gedaan.

Test

Volgens Remko Kruithof van Esso Benelux is er met de verkoop van Esso-tankstations niets nieuws onder de zon. “Esso is al langer bezig om op deze manier tankstations in één pakket te verkopen.”

Zo loopt er in noorden van Nederland een test met de verkoop van 35 tankstations van Esso aan één partij. “Voorwaarde is wel dat de tankstations onder de vlag van Esso blijven opereren, maar dus in handen komen van een nieuwe eigenaar.”

Grotere partners

Kruithof denkt met de clusterverkoop de markt beter te kunnen bedienen. “We kiezen voor de verkoop aan grotere partners om zo efficiënter te kunnen werken. ” Mocht de test slagen dan overweegt Esso meer tankstations op deze manier te verkopen.

Esso telt in Nederland 320 tankstations en heeft in totaal 17.500 tankstations in 24 Europese landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.