Ewout Klok, alcohol, tankstation

900 Euro boete voor alcoholverkoop tankstation

Ewout Klok, alcohol, tankstation

Ewout Klok, voorzitter van de BETA, heeft zijn eerste boete van 900 euro binnen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De BETA startte op 24 november vorig jaar met de verkoop van licht alcoholische dranken in het tankstation van Klok in Hoogeveen. De bedoeling is om een proefproces uit te lokken over het verbod van alcoholverkoop in tankstations in Nederland.

“Daar is nu de eerste stap in gezet”‘ zegt Klok. “In de brief staat dat wij de wet hebben overtreden omdat we alcohol houdende dranken in de etalage hebben gehad en op het voorterrein. Daar gelden eigenlijk twee boetes van 900 euro voor, maar de VWA was zo schappelijk om het als één overtreding te zien.”

Europese Hof

Klok gaat de boete niet betalen om zodoende een rechtsgang naar het Europese hof te maken. “We gaan bezwaar aantekenen en daarna nog eens in hoger beroep. Pas dan kunnen we naar het Europese hof maar dan zijn we al wel een paar jaar verder.”

De BETA wil met het proefproces aantonen dat tankstations onevenredig worden benadeeld ten opzichte van supermarkten en wegrestaurants omdat er geen bier en wijn mag worden verkocht. De actie van de BETA van vorig jaar kon op veel weerstand rekenen vanuit de politiek maar ook van zuster-organsiatie BOVAG.

Creatief

Overigens proberen pomphouders ook op een andere manier de wet te omzeilen door bijvoorbeeld in het tankstation kortingsbonnen uit te geven voor kratten bier. Deze moeten dan wel bij de plaatselijke supermarkt worden afgehaald. “Dat is een prima idee”‘, vindt Klok. ‘Hiermee wordt maar weer eens aangetoond hoe creatief pomphouders zijn.”

Lees ook: Tankstation geeft korting op bier in supermarkt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “900 Euro boete voor alcoholverkoop tankstation”

piet|22.03.12|20:06

waarom moet Klok met zijn gezicht op het internet.Laat hij gewoon doen,of vindt hij zich zo belangrijk en wie gaat de kosten betalen Doet hij dat zelf?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.