Ahold wil weer in tankstations gaan verkopen

Ahold denkt in de toekomst een samenwerkingsverband aan te gaan met een oliemaatschappij om tankshops te gaan exploiteren. Het supermarktconcern denkt niet aan het ontwikkelen van een eigen tankstationketen maar wil als partner wel de shops uitbaten. Eerder mislukte een soortgelijk initiatief met Esso.

Dat zegt althans Ahold-topman Dick Boer in de Financiële Telegraaf. Boer wil geenszins zelf benzine gaan verkopen door bijvoorbeeld tankstations bij de AH supermarkten te gaan realiseren.

VS

In de VS doet Albert Heijn dat wel.”Benzine is daar veel interessanter. Dat hoort daar in de loyaliteitsprogramma’s. Maar met onze vestigingen van Albert Heijn in Nederland is dat bijna onmogelijk. We hebben maar een paar winkels met een goede parkeerplaats.’

AH to go

Het is niet de eerste keer dat Ahold interesse toont in de tankstationbranche. Eerder werkte Albert Heijn samen met Esso met de zogeheten AH to go-formule. Dit werd geen succes. Ahold trok in 2004 de stekker uit het concept waarop Esso de 11 AH to go vestigingen onder eigen vlag doorzette.

Het supermarktconcern is overigens flink aan het investeren. Zo werd onlangs Bol.com overgenomen om een betere toegang te krijgen in internetshoppen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ahold wil weer in tankstations gaan verkopen | TankPro.nl

Ahold wil weer in tankstations gaan verkopen

Ahold denkt in de toekomst een samenwerkingsverband aan te gaan met een oliemaatschappij om tankshops te gaan exploiteren. Het supermarktconcern denkt niet aan het ontwikkelen van een eigen tankstationketen maar wil als partner wel de shops uitbaten. Eerder mislukte een soortgelijk initiatief met Esso.

Dat zegt althans Ahold-topman Dick Boer in de Financiële Telegraaf. Boer wil geenszins zelf benzine gaan verkopen door bijvoorbeeld tankstations bij de AH supermarkten te gaan realiseren.

VS

In de VS doet Albert Heijn dat wel.”Benzine is daar veel interessanter. Dat hoort daar in de loyaliteitsprogramma’s. Maar met onze vestigingen van Albert Heijn in Nederland is dat bijna onmogelijk. We hebben maar een paar winkels met een goede parkeerplaats.’

AH to go

Het is niet de eerste keer dat Ahold interesse toont in de tankstationbranche. Eerder werkte Albert Heijn samen met Esso met de zogeheten AH to go-formule. Dit werd geen succes. Ahold trok in 2004 de stekker uit het concept waarop Esso de 11 AH to go vestigingen onder eigen vlag doorzette.

Het supermarktconcern is overigens flink aan het investeren. Zo werd onlangs Bol.com overgenomen om een betere toegang te krijgen in internetshoppen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.