Shell tankstations worden vriendelijker voor vrouwen

Shell gaat zijn tankstations vrouwvriendelijker maken. Met name de sfeer in de tankshops, het aanbod aan artikelen en zeer schone toiletten moeten de vrouwelijke klant meer gaan aanspreken. Shell heeft al proefgedraaid met nieuwe tankshops in het buitenland. Het vrouwvriendelijke concept moet nog voor de zomer in alle tankstations langs de Nederlandse snelwegen operationeel zijn.

Shell laat een nieuwe wind waaien door zijn tankshops. Uit klantenonderzoek van de oliemaatschappij zelf is gebleken dat de automobilist graag een nette tankshop ziet, met vriendelijk personeel, schone toiletten, een mogelijkheid tot internetten en kwalitatief goed eten en drinken.

Beleving

Volgens Linda van Schaïk, general manager retail Benelux en France, zijn deze bevindingen ook het vertrekpunt geweest van de vernieuwingen:“Shell is voortdurend bezig met het verbeteren van onze klantvriendelijkheid. Vrouwen zijn een belangrijke klantengroep van Shell, dus is het van belang om ook te kijken hoe we hun beleving van een bezoek aan een Shell station kunnen verbeteren.”

“Er vinden op verschillende gebieden veranderingen plaats. Zo lanceerden wij in januari ons nieuwe spaarprogramma, waarbij al onze klanten voortaan meer kunnen sparen. Wij zijn volop bezig met de uitrol van de bakeries, waardoor er in steeds meer tankshops vers gebakken broodjes en sappen te koop zijn.”

Toiletten

Volgens Van Schaïk mijden vrouwen op dit moment nog te vaak het tankstation. Met producten en service speciaal gericht op vrouwen probeert Shell nu deze doelgroep voor zich te winnen. “Denk bijvoorbeeld aan de toiletten, waar we met ‘2theLoo’ in 2012 op alle snelwegstations een nieuw toiletconcept neerzetten. We weten dat vrouwen dat erg belangrijk vijden. Bovendien worden op alle stations de interieuren opgefrist.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell tankstations worden vriendelijker voor vrouwen | TankPro.nl

Shell tankstations worden vriendelijker voor vrouwen

Shell gaat zijn tankstations vrouwvriendelijker maken. Met name de sfeer in de tankshops, het aanbod aan artikelen en zeer schone toiletten moeten de vrouwelijke klant meer gaan aanspreken. Shell heeft al proefgedraaid met nieuwe tankshops in het buitenland. Het vrouwvriendelijke concept moet nog voor de zomer in alle tankstations langs de Nederlandse snelwegen operationeel zijn.

Shell laat een nieuwe wind waaien door zijn tankshops. Uit klantenonderzoek van de oliemaatschappij zelf is gebleken dat de automobilist graag een nette tankshop ziet, met vriendelijk personeel, schone toiletten, een mogelijkheid tot internetten en kwalitatief goed eten en drinken.

Beleving

Volgens Linda van Schaïk, general manager retail Benelux en France, zijn deze bevindingen ook het vertrekpunt geweest van de vernieuwingen:“Shell is voortdurend bezig met het verbeteren van onze klantvriendelijkheid. Vrouwen zijn een belangrijke klantengroep van Shell, dus is het van belang om ook te kijken hoe we hun beleving van een bezoek aan een Shell station kunnen verbeteren.”

“Er vinden op verschillende gebieden veranderingen plaats. Zo lanceerden wij in januari ons nieuwe spaarprogramma, waarbij al onze klanten voortaan meer kunnen sparen. Wij zijn volop bezig met de uitrol van de bakeries, waardoor er in steeds meer tankshops vers gebakken broodjes en sappen te koop zijn.”

Toiletten

Volgens Van Schaïk mijden vrouwen op dit moment nog te vaak het tankstation. Met producten en service speciaal gericht op vrouwen probeert Shell nu deze doelgroep voor zich te winnen. “Denk bijvoorbeeld aan de toiletten, waar we met ‘2theLoo’ in 2012 op alle snelwegstations een nieuw toiletconcept neerzetten. We weten dat vrouwen dat erg belangrijk vijden. Bovendien worden op alle stations de interieuren opgefrist.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.