zonnepanelen

BP stopt met investeren in zonne-energie

zonnepanelen

Olieconcern BP, één van de grootste spelers in Europa, stopt met zijn afdeling zonne-energie. BP heeft het moeilijk tegenover de overvloedige Chinese productie van zonnepanelen. Na jaren een positie van marktleider te hebben bekleed, laat BP nu weten dat de afdeling niet meer rendabel is.

BP gaat hiermee in tegen de heersende trend. Bedrijven zoals het Franse Total, drijven hun investeringen in zonne-energie zelfs op. Total verwierf onlangs een aandeel van 60 procent in SunPower, een Amerikaans producent in zonnepanelen.

Chinese productie

Volgens BP lijdt de sector onder een overaanbod door de overvloedige Chinese productie van zonnecellen en een toenemende druk op de prijzen. Ongeveer 100 werknemers zien hun baan nu op de tocht staan.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP stopt met investeren in zonne-energie | TankPro.nl
zonnepanelen

BP stopt met investeren in zonne-energie

Olieconcern BP, één van de grootste spelers in Europa, stopt met zijn afdeling zonne-energie. BP heeft het moeilijk tegenover de overvloedige Chinese productie van zonnepanelen. Na jaren een positie van marktleider te hebben bekleed, laat BP nu weten dat de afdeling niet meer rendabel is.

BP gaat hiermee in tegen de heersende trend. Bedrijven zoals het Franse Total, drijven hun investeringen in zonne-energie zelfs op. Total verwierf onlangs een aandeel van 60 procent in SunPower, een Amerikaans producent in zonnepanelen.

Chinese productie

Volgens BP lijdt de sector onder een overaanbod door de overvloedige Chinese productie van zonnecellen en een toenemende druk op de prijzen. Ongeveer 100 werknemers zien hun baan nu op de tocht staan.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.