schoonmaker

Pomphouder niet verantwoordelijk voor illegale schoonmaker

schoonmaker

De politie en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben dinsdag op dertien tankstations langs snelwegen in het hele land gecontroleerd met het oog op een onderzoek naar mogelijke uitbuiting, mensenhandel, onderbetaling en illegale arbeid. Niet de pomphouder is verantwoordelijk maar het ingehuurde schoonmaakbedrijf zegt de Inspectie van SZW.

Aanleiding voor het onderzoek  zijn signalen dat Bulgaren die op de pompstations de toiletten schoonhouden, lange werkdagen maken tegen te lage lonen. Zo zouden sommige werknemers veertien uur per dag in touw zijn,  zeven dagen per week. Ook zouden werknemers illegaal aan het werk gezet zijn.

Oren

Het SZW is het onderzoek gestart omdat het enkele tips binnen heeft gekregen. Magda de Vetten van SZW: “Het gaat hier om schoonmaakbedrijven die deze Bulgaren inzet en naar alle waarschijnlijkheid onderbetaald of illegaal te werk stelt. Zij zullen hierop worden aangesproken en eventueel worden beboet.”

Volgens De Vetten zullen de pomphouders die weer de schoonmaakbedrijven hebben ingehuurd, niet worden vervolgd. “Maar de betrokken pomphouders mogen zich wel eens achter de oren krabben als ze met zo’n bedrijf in zee gaan.”

Politie

Bij de actie was behalve de Inspectie SZW ook de politie Midden en West Brabant betrokken. Zij werkten samen met politieregio’s in het hele land. Het vermoeden bestaat dat Bulgaarse bedrijven werknemers in Bulgarije ronselen en ze daar een contract voor een veertigurige werkweek laten tekenen. Ze zouden zijn gehuisvest in vakantieparken.

Bij de controle zijn alle betrokken werknemers ondervraagd. Het onderzoek zal nog enkele maanden duren.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouder niet verantwoordelijk voor illegale schoonmaker | TankPro.nl
schoonmaker

Pomphouder niet verantwoordelijk voor illegale schoonmaker

De politie en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben dinsdag op dertien tankstations langs snelwegen in het hele land gecontroleerd met het oog op een onderzoek naar mogelijke uitbuiting, mensenhandel, onderbetaling en illegale arbeid. Niet de pomphouder is verantwoordelijk maar het ingehuurde schoonmaakbedrijf zegt de Inspectie van SZW.

Aanleiding voor het onderzoek  zijn signalen dat Bulgaren die op de pompstations de toiletten schoonhouden, lange werkdagen maken tegen te lage lonen. Zo zouden sommige werknemers veertien uur per dag in touw zijn,  zeven dagen per week. Ook zouden werknemers illegaal aan het werk gezet zijn.

Oren

Het SZW is het onderzoek gestart omdat het enkele tips binnen heeft gekregen. Magda de Vetten van SZW: “Het gaat hier om schoonmaakbedrijven die deze Bulgaren inzet en naar alle waarschijnlijkheid onderbetaald of illegaal te werk stelt. Zij zullen hierop worden aangesproken en eventueel worden beboet.”

Volgens De Vetten zullen de pomphouders die weer de schoonmaakbedrijven hebben ingehuurd, niet worden vervolgd. “Maar de betrokken pomphouders mogen zich wel eens achter de oren krabben als ze met zo’n bedrijf in zee gaan.”

Politie

Bij de actie was behalve de Inspectie SZW ook de politie Midden en West Brabant betrokken. Zij werkten samen met politieregio’s in het hele land. Het vermoeden bestaat dat Bulgaarse bedrijven werknemers in Bulgarije ronselen en ze daar een contract voor een veertigurige werkweek laten tekenen. Ze zouden zijn gehuisvest in vakantieparken.

Bij de controle zijn alle betrokken werknemers ondervraagd. Het onderzoek zal nog enkele maanden duren.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.