Bedrijfsuitje tankstation mogelijk door ingehuurde pompkrachten

Tankstationketen Tank S Van Staveren in Emmeloord heeft afgelopen dinsdag een personeelsuitje gehad waarbij alle 88 personeelsleden aanwezig waren. Dat is spectaculairder dan het klinkt omdat bemande tankstations 365 dagen per jaar open zijn. Om toch iedereen aanwezig te laten zijn heeft Van Staveren beroepskrachten ingehuurd bij Pompkracht. Commercieel directeur Jan Sipke Hulzinga van Van Staveren: ” We zijn voor het eerst allemaal samen geweest. Dat is prachtig om te zien.”

Het is zeer lastig voor tankstations om het jaarlijkse bedrijfsuitje of de personeelsdag te organiseren waarbij alle personeelsleden tegelijk aanwezig kunnen zijn. Veelal worden er net als bij het werkrooster shifts gevormd zodat de tankstations maar bemand kunnen zijn. Hulzinga: “Vorig jaar hebben we de personeelsdag net als altijd in tweeën geknipt. De groep die ’s morgens kwam, moest ’s middags weer aan het werk en omgekeerd.”

Anders

Hulzinga wilde het dit jaar even anders doen en huurde hiervoor krachten in via Pompkracht. “We hebben op 13 vestigingen ingehuurd personeel gehad en dat is zeer goed verlopen. Het belangrijkst is dat je iedereen een keer bij elkaar kunt brengen. Dat is zowel voor het personeel als voor ons een feest. Ik heb iedereen die dag persoonlijk kunnen spreken en we hebben de strategie voor 2012 maar één keer hoeven uit te leggen.

Huurbasis

Pompkracht levert op huurbasis pompmedewerkers die zijn gescreend en opgeleid in de sector. Voor Hendrik Witteveen van Pompkracht is de personeelsdag van Van Staveren een mooi pilotproject geweest. “Op deze schaal hebben we nog niet eerder gewerkt. We hebben voor deze opdracht constant twee extra beroepskrachten achter de hand gehouden om bij eventuele afzeggingen of problemen in te vallen. Alles is van een leien dakje gegaan.” Witteveen verwacht dat er nu vaker beroep  wordt gedaan op zijn service voor personeelsdagen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.