Oppassen voor spookfacturen in december

De drukke maand december is voor fraudeurs de uitgelezen periode om spookfacturen op te sturen. Het gaat met name om facturen van bedrijven die de pomphouder oproepen om een bedrag te storten, in de hoop dat deze door de drukte niet wordt opgemerkt en wordt betaald.

Pas op voor een spookfactuur afkomstig van het Nederlandse Bedrijven Register. In de kleine letters is te lezen dat het om een offerte gaat in plaats van een factuur. De spooknota van € 279,65 te voldoen op rekening 5592002 wordt verzonden naar organisaties/verenigingen die zich onlangs hebben aangemeld bij de KvK.

Kleine letters

Aangezien er in de kleine letters staat vermeld dat het om een offerte gaat in plaats van een factuur, is er geen betalingsverplichting en dus geen sprake van daadwerkelijke oplichting.
De gegevens zoals vermeld in de nepfactuur kloppen niet en het postbusnummer en de postcode zijn waarschijnlijk doelbewust foutief vermeld (Postbus 37666BH Amsterdam).

Website

Via de website van de FraudeHelpdesk is gebleken dat het hier om spooknota’s gaat van een incassobureau Centric uit Arnhem, ingeschreven bij de KvK onder nr. 37147699. De website van dit incassobureau geeft weinig informatie, geen telefoonnummer of adres, alleen maar email. Op gestuurde mail komt geen reactie retour, zo meldt BETA.

Pomphouders kunnen hun spookfacturen melden bij www.fraudehelpdesk.nl

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oppassen voor spookfacturen in december | TankPro.nl

Oppassen voor spookfacturen in december

De drukke maand december is voor fraudeurs de uitgelezen periode om spookfacturen op te sturen. Het gaat met name om facturen van bedrijven die de pomphouder oproepen om een bedrag te storten, in de hoop dat deze door de drukte niet wordt opgemerkt en wordt betaald.

Pas op voor een spookfactuur afkomstig van het Nederlandse Bedrijven Register. In de kleine letters is te lezen dat het om een offerte gaat in plaats van een factuur. De spooknota van € 279,65 te voldoen op rekening 5592002 wordt verzonden naar organisaties/verenigingen die zich onlangs hebben aangemeld bij de KvK.

Kleine letters

Aangezien er in de kleine letters staat vermeld dat het om een offerte gaat in plaats van een factuur, is er geen betalingsverplichting en dus geen sprake van daadwerkelijke oplichting.
De gegevens zoals vermeld in de nepfactuur kloppen niet en het postbusnummer en de postcode zijn waarschijnlijk doelbewust foutief vermeld (Postbus 37666BH Amsterdam).

Website

Via de website van de FraudeHelpdesk is gebleken dat het hier om spooknota’s gaat van een incassobureau Centric uit Arnhem, ingeschreven bij de KvK onder nr. 37147699. De website van dit incassobureau geeft weinig informatie, geen telefoonnummer of adres, alleen maar email. Op gestuurde mail komt geen reactie retour, zo meldt BETA.

Pomphouders kunnen hun spookfacturen melden bij www.fraudehelpdesk.nl

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.