Bonden (vrijwel) akkoord met CAO Tank en Was

Leden van de meeste vakbonden (LBV, de Unie, FNV en CNV) hebben ingestemd met de nieuwe CAO voor de tankstation- en carwashbranche. Alleen de reactie van de achterban van FNV en CNV laat nog op zich wachten, maar hier worden geen problemen verwacht. De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst heeft een looptijd van twee jaar en twee maanden.

In de nieuwe CAO is een “gematigde” loonstijging afgesproken. In mei 2012 worden de lonen met twee procent verhoogd, in februari 2013 volgt een loonsverhoging over de loonschalen van 1 procent en in september van dat jaar worden de lonen met nog eens 1 procent verhoogd.

Uitkering

Tevens wordt nog voor het einde van deze maand een eenmalige uitkering van 75 euro overgemaakt. Dat bedrag geldt overigens voor medewerkers met een volledig dienstverband, werknemers in deeltijd krijgen het bedrag naar rato van hun dienstverband.

Sterk

De definitieve CAO-tekst komt later deze maand beschikbaar. BOVAG en BETA hebben zich gezamelijk sterk gemaakt voor het nieuwe CAO-akkoord. De nieuwe CAO geldt voor 17.000 werknemers.

Lees ook: 75 Euro extra voor medewerkers tankstation en wasbedrijf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.