Groen licht voor ‘allesverslindend’ tankstation Tholen

Het zou een ‘allesverslindend’ tankstation worden dat de overige vijf op het eiland binnen afzienbare tijd naar het faillisement zou leiden. De nieuwe benzinepomp aan het Stenen Kruis op het eiland Tholen mag er ondanks de protesten van de plaatselijke partij ABT gewoon komen.

Toen bekend werd dat ondernemer Bal op Tholen een nieuwe benzinepomp met winkel mocht bouwen, waren de rapen gaar.

Doodsteek

Volgens ABT zou het de doodsteek zijn voor alle andere tankstations op het eiland. ABT vindt het bovendien schandalig dat Bal een A-locatie krijgt aangeboden. “En dat voor een appel en een ei”, aldus fractievoorzitter Han van ’t Hof in de PZC.

Klanten

Van ’t Hof kreeg maandagavond tijdens de vergadering van de commissie ruimte geen steun van de andere fracties. Enkel de SP zei nog even getwijfeld te hebben. “Maar ik heb onderzoek gedaan en kom tot de conclusie dat de andere pomphouders geen problemen hebben met de nieuwe pomp”, zei Kees Slager. “Ze zeggen dat ze hun eigen klanten hebben. Tja, dan vervalt dit bezwaar.”

Ook de andere partijen hebben geen problemen met de komst van een benzinepomp bij het Stenen Kruis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.