Biogas biedt nieuwe kansen voor oliehandelaren

Biogas in al zijn verschijningsvormen is dé nieuwe uitdaging voor Nederlandse oliehandelaren. Dat bleek woensdagavond tijdens de ledenvergadering van de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE) in Putten. Als ondernemers naast de fossiele brandstoffen ook gaan inzetten op alternatieven als LNG of CNG is de toekomst verzekerd.

Dat waren althans de wijze woorden van trendwatcher Adjiedj Bakas die als spreker op de bijeenkomst was uitgenodigd. Bakas stimuleerde de toehoorders uit de energiebranche om vooral vooruit te denken en niet alleen in het heden te investeren.

Omslag

Bakas: “NOVE bestaat precies 100 jaar en als handelaren hebben jullie eerder een omslag weten te maken. Toen steenkool uit de markt raakte wisten jullie zonder al te veel problemen op olie over te stappen. Nu is er weer een omslag en die heet biogas. Hier liggen volop kansen voor de branche. Wie nu instapt is uiteindelijk spekkoper.”

Vervoer

Een andere spreker die het hiermee roerend eens is, is Pelle Schlichting van Orangegas. Hij deed een oproep aan de ‘olieboeren’ om groengas een kans te geven en ook op het vervoer in te zeten. “De markt ligt nog helemaal open. Voor de grote oliemaatschappijen is het volume gewoon te klein. Die zullen zich niet met deze markt gaan bemoeien. Voor LNG zal het tranport zich voornamelijk regionaal gaan afpselen. Daar zijn juist de oliehandelaren goed in.”

Toekomst

Orangegas wil nog dit jaar het 25e groengas tankstation realiseren. CNG Net heeft inmiddels 40 tankstations voor aardgas in de markt gezet. “Het gaat misschien nog stapje voor stapje vooruit. Maar dat de toekomst in de brandstofhandel voor een groot deel uit LNG en CNG zal bestaan is een zekerheid”, aldus Schlichting.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Biogas biedt nieuwe kansen voor oliehandelaren | TankPro.nl

Biogas biedt nieuwe kansen voor oliehandelaren

Biogas in al zijn verschijningsvormen is dé nieuwe uitdaging voor Nederlandse oliehandelaren. Dat bleek woensdagavond tijdens de ledenvergadering van de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE) in Putten. Als ondernemers naast de fossiele brandstoffen ook gaan inzetten op alternatieven als LNG of CNG is de toekomst verzekerd.

Dat waren althans de wijze woorden van trendwatcher Adjiedj Bakas die als spreker op de bijeenkomst was uitgenodigd. Bakas stimuleerde de toehoorders uit de energiebranche om vooral vooruit te denken en niet alleen in het heden te investeren.

Omslag

Bakas: “NOVE bestaat precies 100 jaar en als handelaren hebben jullie eerder een omslag weten te maken. Toen steenkool uit de markt raakte wisten jullie zonder al te veel problemen op olie over te stappen. Nu is er weer een omslag en die heet biogas. Hier liggen volop kansen voor de branche. Wie nu instapt is uiteindelijk spekkoper.”

Vervoer

Een andere spreker die het hiermee roerend eens is, is Pelle Schlichting van Orangegas. Hij deed een oproep aan de ‘olieboeren’ om groengas een kans te geven en ook op het vervoer in te zeten. “De markt ligt nog helemaal open. Voor de grote oliemaatschappijen is het volume gewoon te klein. Die zullen zich niet met deze markt gaan bemoeien. Voor LNG zal het tranport zich voornamelijk regionaal gaan afpselen. Daar zijn juist de oliehandelaren goed in.”

Toekomst

Orangegas wil nog dit jaar het 25e groengas tankstation realiseren. CNG Net heeft inmiddels 40 tankstations voor aardgas in de markt gezet. “Het gaat misschien nog stapje voor stapje vooruit. Maar dat de toekomst in de brandstofhandel voor een groot deel uit LNG en CNG zal bestaan is een zekerheid”, aldus Schlichting.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.